×

Закарпат Автотранс

Чаша гірського повітря, колориту і темпераменту Грузії

Чаша гірського повітря, колориту і темпераменту Грузії

Скільки ми знаємо про Грузію? Яка вона насправді? Можна рекомендувати Грузію, як одну з найкращих туристичних країн?
Грузія з радістю приймає туристів. Привітні люди, місцевий колорит і запах смачної їжі зустрічають відразу виходячи з аеропорту. Навколишня природа надихає відчути себе вільним птахом, який з розправленими крилами кружляє над містом, що розкинулося біля підніжжя Кавказьких гір. Це прекрасна країна, на яку варто витратити більше ніж  один день. До Грузії краще летіти літаком і скористатися послугами компанії Wizzair, але пам'ятайте, що з собою можна взяти тільки обмежену кількість багажу для придбання недороговартісного квитка. Квитки Ви зможете придбати за доступною ціною на офіційному сайті https://wizzair.com. З Будапешта є прямий рейс в Кутаїсі, але не щоденний, тому враховуйте це при виборі дати поїздки.georgiaПісля прибуття в аеропорт Кутаїсі, можна поїхати безпосередньо до самого міста, але воно швидше асоціюється з нічним життя і великою кількістю нічних клубів. Тому радимо затримуватися там, адже визначних місць Ви не знайдете. Найкраще поїхати в столицю Грузії - Тбілісі або курортного міста Батумі. В аеропорту на пасажирів, які скористалися послугами Wizzair завжди чекають автобуси, які їдуть прямо в центр Тбілісі (5:00 в дорозі) або центру Батумі (2:00 в дорозі):
Кутаїсі-Батумі 15 ларі = 162 грн;
Кутаїсі-Тбілісі 20 ларі = 216 грн.
Квитки можна купити на https://georgianbus.com

georgia

У Батумі є прекрасна набережна, уздовж, якій розташовані основні визначні пам'ятки. Там таки розташована оглядова площа Alphabetic Tower, з неймовірною панорамою на місто, танцюючий фонтан, статуя Ніно та інше. Якщо Ви виберете саме це місто, бов'язково виділіть час для Батумського ботанічного саду, який є гордістю Батумі. Розташований в 9 км від міста - він розкинувся на мальовничій горі Зелений Мис. У колекцію саду входить близько 5000 тис видів рослин.

georgia

У Тбілісі автобус також привозить туристів в центр міста на площу Свободи. Від неї тягнеться один з найдовших проспектів в Грузії - проспект Руставелі. Уздовж нього розкинулися: драматичний театр, парламент, ТРЦ Галерея (з російськомовним театром Грибоїдова), а також багато магазинів і ресторанів. Обов'язково заблукайте в серці старого міста, яке ділиться на 2 частини: Земокала і Квемокала. Там краще можна відчути справжню Грузію. Якщо заблукати його вуличках, то можна зустріти сірчані бані в східному стилі і у них помилуватися прекрасним водоспадом Легвтахеві.

georgia

Далі радимо піти на міст Миру. Це прекрасне місце для закоханих пар. Твір мистецтва, що сполучає старий і новий Тбілісі і гармонійно вписується в неперевершину картину природи. Після проходження моста варто стористатися фунікулером, щоб піднятися в парк Ріці. Він в свою чергу з'єднаний канатною дорогою з фортецею Нарікала. У парку Ріці є чудовий ресторан під назвою Samikitno-Machakhela, який вважається одним з кращих в Грузії, адже національні страви там готують просто неперевершені.georgia

Для підняття настрою радимо Вам відвідати так званий "блошиний ринок", який в народі називають сухий міст. Можливо Ви нічого там не знайдете, але позитивних емоцій точно отримаєте достатньо. Знову ж повторюємося, що в Грузію краще їхати на кілька днів. Ви зможете дійсно насолодитися відпочинком і відвідайте якомога більше цікавих місць. Наприклад, поїдьте в місто Мсхеті, де знаходиться монастир Джварі. Він розташований на пагорбі звідки прекрасно видно злиття двох річок: Арагві і Кура. Вхід на територію монастиря безкоштовний. Усередині храм виглядає досить скромно, але незважаючи на це там панує дух автентичності. Щоб доїхати до Мсхеті скорестайтесь метро або орендуйте таксі (за вартості проїзду спробуйте поторгуватися, щоб зменшити ціну).
Міжнародне агентство Ticket-bus.travel забезпечить Вам надійний трансфер до аеропорту в Будапешті звідки є рейси від компанії Wizzair. Прямі рейси Ужгород-Будапешт шукайте на сайті http://ticket-bus.travel і Zakavto.com.ua. Попереднє бронювання квитків за номером +380503707099.