×

Закарпат Автотранс

Екскурсія Закарпаттям: цікаві та веселі вихідні разом з нами

Екскурсія Закарпаттям: цікаві та веселі вихідні разом з нами

 У нас чудова новина! Пропонуємо екскурсію Закарпаттям, основу, якої складатимуть три основні локації: церква Вознесіння Господнього в Ясіня, водоспад Труфанець та центр Європи в Діловому. Гарантуємо чудовий відпочинок і цікаве проведення часу.

Дерев’яна церква Вознесіння Господнього в селищі Ясіня знаходиться на пагорбі над річкою Чорна Тиса, біля підніжжя гірських масивів Чорногори та Свидовця. Вона була збудована ще в 1824 році на місці де раніше була дзвіниця, проте досі в ній проходять богослужіння. Місцезнаходження храму неймовірно живописне. Воно було обрано неспроста, з ним пов’язана цікава історія, про яку детальніше розповість екскурсовод.  З пагорба відкривається панорама на селище і річку, а довкола височіють могутні Карпатські гори. Церква ж виконана в стилі гуцульської школи народної архітектури. Вдало поєднує в собі три прекрасні риси: велич, красу та спокій. Інтер’єр церкви досить урочистий, а доповнюють його стародавні ікони, яким притаманна гармонійна колористика, а в їх створенні спостерігається народний типаж. У первозданному вигляді, до наших днів, зберігся й іконостас, що надає йому неймовірної цінності. Як ззовні так і всередині церква Вознесіння Господнього  вражає відвідувачів своїми вишуканими пропорціями і співвідношеннями центральних та бокових частин. Вона вважається однією з найдосконаліших дерев'яних церков на Гуцульщині, є пам'яткою архітектури національного значення і є одним з восьми дерев'яних храмів України, внесених до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

cerkva-v-uasinia

Водоспад Труфанець знаходиться теж в селищі Ясіня, неподалік від церкви Вознесіння Господнього. Він є найвищим природним водоспадом в Україні, а його висота досягає 36 метрів. Перед тим, як впасти в Чорну Тису, води Труфанця долають близько 3 км гірськими сирпантинами і ще 230 м течуть під землею. Утворився водоспад у результаті руйнування пісковиків і сформував кілька каскадів, якими віртуозно розплескується гірська кришталево чиста вода. Для милування водоспадом і відпочинку, біля нього знаходиться альтанка виконана в гуцульському стилі. За рахунок того, що водоспад Труфанець оточений лісом, поруч з ним завжди можна заховатись від палючого сонця і знайти прохолоду та тінь в спекотний день.   

vodospad-trufanec

Село Ділове розташоване в Рахівському районі. Саме на його території знаходиться знак географічного центру Європи, а поблизу нього монументальне панно з інформацією про важливість даного місця. 

dilove-center-europe

І, звичайно ж, як без задоволення для гурманів? На березі річки Чорна Тиса у селі Кваси любо запрошує гостей ресторан "Гагарні і Бокораш". Даний "космічний заклад відомий своєю оригінальністю на всю Україну і обовязково заціквить справжніх поціновувачів хмільного напою. 

 

Запис на екскурсію за номерами телефонів: 0990252907,0501053499.