×

Закарпат Автотранс

Фестиваль піци в Неаполі | Пряна Італія

Фестиваль піци в Неаполі | Пряна Італія

Коли ми говоримо про італійську кухню, то на думку відразу спадає пряна паста, свіжі морепродукти, лазанья, а ще багато інших відомих для всіх страв серед яких почесне місце займає піца. Італійці обожнюють цю страву і створили різні інтерпретації з начинок в основі яких єдиний рецепт тіста.  Родоначальником піци вважають Неаполь, де відповідно і влаштовують фестиваль присвячений приготуванню піци. Він носить назву – фестиваль піци в Неаполі. На ньому збираються найкращі майстри з приготування піци, тобто піццайоло, щоб отримати лідерство в змаганнях. Протягом 11 днів вони наполегливо демонструють свою техніку роботи і таким чином завойовують прихильність глядачів та доводять один одному свою майстерність. 

Neapol
В 2019 році фестиваль піци в Неаполі почнеться 13 вересня і триватиме до 22 вересня. Фестивальні майданчики розкинуться по всьому місту, що додасть фестивалю грандіозності. Крім піццайоло на вулицях міста будуть організовані театральні вистави, концерти, шоу різного характеру, спортивні змагання, а також можна буде придбати сувеніри. 
Взагалі піца, зявилася ще до заснування Неаполя. Готували її різні народи світу проте кожен за своїм рецептом і переважала вона в раціоні бідних селян . В Італії піца набула популярності тільки починаючи з 19 ст і трапилось це в Неаполі. Найпопулярнішою досі залишається найпростіша за різноманіттям начинки піца – Маргарита, яка стала відомою після візиту Неаполя королем Умберто I. Він відзначив простоту та ситність страви і попросив назвати піцу на честь його дружини. Тільки на початку 20 ст піца потрапила до Америки з італійськими емігрантами, а от популярності загалом у всьому світі вона набрала після Другої світової війни. 

Neapol
З Ужгорода чи Мукачева до Неаполя можна без проблем відправлятись щоп’ятниці.
1.    Рейс Херсон-Салєрно (через Мукачево та Ужгород до Неаполя) Відправлення з Мукачева о 16:20, а з Ужгорода о 17:05 щоп’ятниці. Вартість квитка = 2550 грн. 
16:20 Мукачево (Автовокзал, вул. Ак. Павлова, 14)
17:00 Рим (Станція метро Ребіббія)
19:35 Касерта (Площа залізничної станції)
21:00 Салерно (Площа Конкордія)

NeapolБронювання та придбання квитків, а також додаткові питання, що стосуються поїздки, за номерами: +380503707099 або +380673707096 - call-center.
Джерела: https://travelyourway.com.ua/ua/meropriyatiya/festival-piccy-pizzafest-v-italii,
https://prostovisa.com/ua/blog/festivali/pizzafest-festival-picci-v-italii.