×

Закарпат Автотранс

Фестиваль устриць в Ірландії

Фестиваль устриць в Ірландії

Новий сезон устриць, на який з’їдуться всі поціновувачі  свіжих морепродуктів, скоро розпочнеться в Ірландії. Країна вже давно відкрила для себе ідеальний маркетингових хід, а саме продаж свіжих устриць. На честь цього ірландці навіть придумали чотириденний фестиваль з танцями, смачними стравами та змаганнями. Устричний фестиваль в Голвеї славиться насиченою розважальної програмою, яка кожного року інша і захоплююча. Зазвичай початок фестивалю символізується з урочистим парадом устриць і далі свято поступово перетворюється на неформальний захід. Смакування свіжими устрицями у неймовірних кількостях, супроводжується чемпіонатом серед чоловіків, основна мета якого визначити переможця з відкривання двостулкових смаколиків на швидкість і віртуозного поїдання більше 30 устриць. В той же час дівчата влаштовують між собою конкурс краси і змагаються за звання “Перлина фестивалю”. Нажаль вхід на всі заходи, які відбуваються по закінченню офіційної частини – параду, є платними, але навіть це не може зупинити справжнього туриста перед ціллю драйвового відпочинку.

irlandКрім устриць жителі міста зазвичай пропонують скоштувати національні страви і вина, знайомлять гостів з місцевою музикою та танцями.

В 2019 остання пятниця вересня, а точніше 27 число, вхід на урочисті святкування коштуватиме від 45 євро. У вартість квитка входять напої і вибір тарілок з устрицями та страв з морепродуктів. Початок фестивалю запланований на 7 годину. Вартість квитка на другий день дорівнюватиме 80 євро, третій – 120, четвертий – безкоштовний вхід.irlandirland

З Ужгорода до Ірландії

Нереальна на перший погляд поїздка можна стати реальністю, якщо її розумно організувати. Щоб потрапити з Ужгорода до Ірландії, насамперед потрібно придбати квитки до Будапешту де розташовується найближчий від міста на Ужем аеропорт міжнародного значення. Найкраще замовляти квитки на сайті http://ticket-bus.travel де для зареєстрованих користувачів діє постійна ЗНИЖКА 6 %. З Будапешта до основних міст Ірландії шукати не дорогі авіаквитки. В кінці залишається тільки знайти максимальну кількість інформації про місто, в якому відбуватиметься фестиваль і забронювати обов’язково місце для проживання на кілька днів.

Отже, нема чого боятися, адже кожна подорож має бути унікальною і цікавішою за попередню. Відкривати для себе красоти різних країн світу – це прекрасно!

Джерела: https://travelyourway.com.ua/ua/meropriyatiya/festival-ustric-v-golujee/,

https://uk.travel2w.com/uk3750-following-the-oyster-trail-in-galway-ireland,

http://www.galwayoysterfest.com/