×

Закарпат Автотранс

Гарбузове нашестя або атрибутика Хеллоуіна

Гарбузове нашестя або атрибутика Хеллоуіна

Чи доводилось вам коли-небуть бути в Європі під час святкування дня Всіх Святих?

Хеллоуін, інша назва свята, є старовинним кельтським святом, яке зародилося ще в Ірландії і Шотландії. Відомим воно стало через костюмовані вечірки і традицію прикрашання житлових будинків гарбузами зі свічками всередині. Такі гарбузи ще інколи називають світильниками Джека. Існує легенда про незаспокоєну душу хитрого грішника Джека, який не був прийнятий до пекла чи раю, а залишився для поневірянь на землі разом з пекельним вогнем у руках. Щоб запобігти згасанню полум’я чоловік використовував гарбуз, який і став символом свята.

Взагалі за переказами, в ніч перед Хеллоуіном духи померлих повертаються на землю з потойбічного світу. Для того щоб задобрити їх і правильно зустріти, вважають що потрібно приносити символічне пожертвування, наприклад виносити на поріг будинку солодощі або пиріг.halloween

Традиції святкування Хеллоуіна в Європі

На першому місті Ірландія – країна з якої бере свій початок свято Всіх Святих. Стародавні і на перший погляд страшні замки з привидами, якими багате передмістя Дубліна ідеально підходять для святкування.

В Німеччині підготовка до свята розпочинається ще з вересня. Найбільше популярності воно має серед молоді, оскільки підлітки та дітлахи перевтілюються в злих персонажів. Відмінністю, що відрізняє німецьких дітлахів від американських є відсутність традиції просити солодощі.halloweenФранція до свята перетворюється на справжню казкову країну. Вулички прикрашені витонченими різьбленими гарбузами з різнохарактерними виразами. У всіх кондитерських і пекарнях на полицях обов’язково присутній пиріг всіх святих”.

До традицій, якими славилась Великобританія, відносились язичницькі вогнища, які розпалювали ще до 20 століття. В наші дні таке вже не зустрінеш. Молодь влаштовує тематичні вечірки в клубах і проводить конкурси на краще вбрання для Хеллоуіна.halloweenЩо стосується можливості доїхати в ту чи іншу країну, яка організовує святкування до Хелоуіна, то на нашому сайті https://zakavto.com.ua можна знайти необхідні автобусні перевезення до найближчих аеропортів міжнародного значення, а також в деякі країни придбати автобусні квитки на прямі рейси. Крім того в нас працює офіційний сайт з продажу автобусних квитків і турів до Європи - http://ticket-bus.travel/, тож можна знайти зручні варіанти для подорожі своєї мрії. Тим паче, що на сайті для зареєстрованих користувачів діє постійна накопичувальна ЗНИЖКА.  Бронювання квитків за номерами: +380503707099 та +380673707096 – call-center.

Джерела: https://travelyourway.com.ua/ua/meropriyatiya/halloween-v-evrope/,

https://vv-hotel.com