×

Закарпат Автотранс

Гора Гимба та водоспад Шипіт. Бажаєш поїхати з нами?

Гора Гимба та водоспад Шипіт. Бажаєш поїхати з нами?

Щороку сотні туристів випробовують себе на фізичну міцність та витривалість українськими Карпатами. Гори хоч і не найвищі в Європі, але змушують долати немаленькі дистанції для підкорення їхніх вершин. Проте, не кожен турист чи затятий мандрівник прагне підніматись на найвищі точки Карпат. Є ті для кого найкращим варіантом в горах є хайкінг, тобто спокійні і нетривалі прогулянки гірською місцевістю по заздалегідь визначених і подекуди облаштованих стежках. Для таких лайтових прогулянок в Карпатах підходить Боржавський гірський масив і підйом на гору Гимба, що є найбільш туристичною вершиною Боржави. 


Чому саме гора Гимба? Тому що вона чудово адаптована під туристичні прогулянки і з неї варто починати новачкам в гірському виді відпочинку. Щоб піднятись на вершину гори, потрібно здолати 1498 метрів, але оскільки підйоми не різкі і не обривисті, то втома відчувається повільно. Взагалі маршрут до вершини ділиться умовно на дві частини. Одна половина шляху долається підйомником, що займає до 15 ха, а інша пішки і займає приблизно 45 хв.  Обидві половини дороги супроводжуються неймовірними краєвидами, чистим повітрям і відчуттям свободи. 


Для новачків приємна новина, в кінці підйомника є такий собі пункт для відпочинку в кафе “Чайовня“, крім того на середині дороги до вершини Гимби є ще ресторанчик, де можна смачно поїсти і відновити сили. Проте потрібно бути готовим, що ціни в даних закладах не маленькі. Після короткочасного відпочинку можна продовжувати підйом. Звичайно, в цілому підніматись краще в хорошу погоду, адже так і безпечніше і краєвиди виглядають зовсім по-іншому. Дійшовши до вершини гори Гимба, в якості нагороди, на кожного мандрівника чекають безкрайні простори гірського масиву і неймовірна панорама. 
Варто відзначити, що влітку популярним серед туристів є політ з гори на параплані. Безперечно можна придбати політ з інструктором для новачків. Вартість такого драйвового задоволення за 20 хвилин польоту становить 1000 грн. 


Після спуску з гори, похід можна гарно завершити відпочинком біля  водоспаду Шипіт, що знаходиться поблизу селища Пилипець. Щоб помилуватись водоспадом, можна підходити до  нього знизу або зверху. Поблизу, до речі, розташовані сувенірні лавки з досить колоритними і традиційними для гірської місцевості речами, які можуть стати чудовим подарунком на згадку для близької людини. 
Пропонуємо організувати для себе таку маленьку екскурсію і чергові вихідні провести в горах з гарним настроєм і купою щасливих емоцій, які ми гарантуємо отримати. 
На нашому сайті можна придбати квиток і отримати необхідну інформацію, зателефонувавши за номерами: 0503707099 та 0673707096 – call-center. 


Як доїхати з Ужгорода до Пилипця?
У будні дні з Ужгорода є відправлення о 06:30, 09:20, 10:00, 11:30, 11:55, 12:30, 14:00, 14:40, 16:30, 17:40.
У вихідні з Ужгорода є відправлення о: 06:30, 09:20, 11:30, 14:00, 14:40 – субота;
06:30, 09:20, 11:30, 14:00, 14:40, 17:40 – неділя.
Нагадуємо, що наявність квитка це захист прав пасажира від непередбачуваних обставин, які можуть трапитись під час поїздки.