×

Закарпат Автотранс

Найгарніші святині Праги

Найгарніші святині Праги

Прага вважається одним з найгарніших міст світу. Незрівнянний історичний центр, створений з ансамблю старовинних будівель, храмів, та мостів – відображає всю велич і розкіш столиці Чехії. Оповитий легендами старий центр Праги, так і вабить мандрівників приїхати і особисто прогулятися вузенькими вуличками, зазирнути всередину затишних кафе, придбати цікаві речі на згадку. Пропонуємо для найближчої в часі прогулянки перелік найгарніших святинь Праги. Саме вони є одними з найважливіших цінностей міста.   

Собор Святого Віта є національною пам’яткою. Він виконаний в готичному стилі з вкрапленнями неоготики (задні башти). В оформленні присутні величні форми, цікаві рельєфи, скульптури, розкішне внутрішнє оздоблення. Здавна собор виконував роль усипальниці для монархів, архієпископів і деяких інших знаменитих персон. Також до цінних речей в соборі відносяться регалії і цінні предмети державної влади епохи Середньовіччя.

soboru-pragu

Базиліка святих Петра і Павла має ще одну відому назву – Вишеград. Є центральним католицьким парафіяльним храмом в Празі. Вдале розташування дозволяє побачити храм з будь-якої точки міста. Свою історію храм розпочав ще в кінці 11 століття і за весь час до наших днів зазнав чималу кількість реконструкцій і сучасний вигляд набув тільки в 19 столітті. Що стосується стилю, то базиліка відноситься до неоготичного витвору мистецтва, а для розпису стін використали модерн. В храмі зберігаються шматочки одягу Вратіслава, а також дорогоцінні прикраси, чаші, ікони і т.д.

soboru-pragu

Тинський храм розташований в самому центрі старої Праги. Знову ж таки для створення храму було обрано готичний стиль, що був характерним для середньовіччя. Проте всередині храму панує епоха ренесансу і раннього бароко, доповнює її найстаріший в Празі орган. До речі, орган досі в робочому стані, за рахунок проведеної реставрації йому подарували друге життя і тим самим дозволили радувати прихожан прекрасним звучанням.

soboru-pragu

Собор Святого Миколая на Малостранській площі величіє на лівим берегом Праги. Будівництво храму затягнулося на 51 рік.  Унікальність собору пояснюється наявністю всередині найбільшої фрески в Європі, довжина якої 1500 кв. м. Собор вважається найбільш декорованим храмом серед усіх празьких єзуїтських соборів. Він виконаний в стилі бароко, тому для нього притаманна розкіш.

soboru-pragu

Храм Святого Миколая на Староміській площі є великим гуситським храмом. Інтер’єр храму збагачують: старовинний орган, вітражі, забраження святого Вацлава та Миколая і розкішна Гарраховська кришталева люстра, з цікавою формою імператорської корони.

soboru-pragu

Дорога із Закарпаття до Праги.

З Хуста до Праги відправлення в середу та суботу о 14:45.

З Тячева до Праги відправлення: у вівторок і суботу о 15:15, у середу і неділю о 15:15, у вівторок і п'ятницю о 17:15.

Всі рейси з перетином кордону через КПП Тиса Угорщина. За детальною інформацією звертатись за номерами 0503707099 та 0673707096 – call-center.