×

Закарпат Автотранс

Нижня Австрія: Найкрасивіші історичні місця

Нижня Австрія: Найкрасивіші історичні місця

 Осінь в самому розпалі, і разом з нею хороша погода, тому ми вирішили надихнути вас відвідати сусідню Нижню Австрію, яка прямо запрошує вас відкрити для себе історію. Крім найбільш знаменитого замку Шлосс Хоф, ця федеральна земля пропонує також кілька світових історичних раритетів, які ми поступово представимо вам в наступних рядках.
Не так давно ми відвідали чоловічий монастир августинців Клостернойбург, який відноситься вже майже 900 років до самим безцінним скарбів сакрального мистецтва в Австрії. Завдяки різноманітним тематичним екскурсіям ви можете познайомитися з рідкісним культурною спадщиною та історією монастиря. Клостернойбург є одночасно найстарішої виноробної резиденцією в Австрії з безліччю бароковим винних льохів в підземеллі. Ймовірно, найцікавішою частиною монастиря є скарбниця, де, крім інших експонатів, знаходиться також земська корона ерцгерцогства Австрія. Восени тут проходять різні заходи, пов'язані з дегустаціями місцевого монастирського вина. Чи не відвідати це місце було б дуже шкода.


Трохи далі біля місця Горн знаходиться ренесансний замок Розенбург із середньовічним центром, прекрасними ренесансними аркадами, тринадцятьма вежами і значним двором. Завдяки цій архітектурі, він вважається досконалим зразком фортеці, яка поступово розвивалася протягом століть. Замок Розенбург можна відвідати також індивідуально. Досить завантажити аудіогіда, і ви можете відправитися в подорож, під час якого можна отримати уявлення про те, як могла виглядати життя на замку в середньовіччі. В окремих приміщеннях виставлена історична меблі і зброя, а також предмети з кованого металу, які використовувалися в ті давні часи. Околицях замку надають остаточний вигляд бездоганно оформлені сади, які особливо восени володіють особливим зачаруванням.


Якщо вам здається, що замок Розенбург знаходиться далеко, рекомендуємо вам відвідати одну з найбільших і розкішних аристократичних резиденцій в габсбургкой монархії - замок Хоф. В даний час він пропонує огляд парадних приміщень і приватних кімнат принца Євгенія Савойського і імператриці Марії Терезії або майстерно оформлений прекрасний сад в стилі бароко, який розділений на сім терас. Частиною замку є також замковий господарський двір "Майерхофена".
Якщо ви любите замки, так обов'язково відвідайте підносяться 300 метрів над Дунаєм руїни замку Аггштайн, який був в XII столітті резиденцією аристократичної сім'ї Кюнрінг, а в XV столітті тут перебували лицарі-розбійники. Аггштайн зі своїм "рожевим садом" оповитий багатьма легендами. Якщо ви підніметеся прямо до цього "орлиному гнізда", то будете винагороджені прекрасним видом на околиці. Крім панорами можна подивитися на виставку про Нібелунгів або насолодитися лицарським бенкетом в ресторані замку.


На закінчення хочемо звернути вашу увагу на нещодавно відремонтований картезіанський монастир в нижньоавстрійському селі Гамінг (найбільший і один з найстаріших у Центральній Європі). Понад 452 років тут жили монахи-картезіанці, яких також називали "білі монахи". У період свого найбільшого розквіту він був одним з найбагатших монастирів в Австрії і духовним центром усієї області. До найбільш значущим пам'яток відноситься костел, барочна бібліотека з бароковими фресками Венцеля Лоренца Райнера і прелатскій зал з вражаючим ліпним стелею.
Не менш захоплюючим для вас буде також огляд абатства Хайлігенкройцсо найстарішим цистерцианских монастирем в Австрії, який розташований на півдні Вінервальд, всього в 15 км від Відня. Монастир був заснований в 1133 г. З архітектурної точки зору він представляє унікальну споруду, в якому в абсолютній гармонії поєднуються елементи готики, романтизму та бароко. Цікаво, що місцеві молоді ченці в 2008 роки прославилися по всьому світу своїм грегоріанському хоралів (CD "Chant - Music for Paradise").
Сподіваємося, що ми хоча б трохи вас зацікавили, і ви відвідаєте одне з найпрекрасніших історичних місць в Нижній Австрії. У ці прекрасні осінні дні це може бути дійсно приємно проведений час.

Джерело: www.infoglobe.cz

На автовокзалі м. Ужгород можна придбати квиток в міжнародній касі.

Ми зробимо все, щоб Ваша поїздка пройшла максимально комфортно.

Квитки он-лайн – на порталі bus.com.ua

Бронювання автобусних квитків  за телефоном +38 (050) 3707099