×

Закарпат Автотранс

Анкона - місто на мисі

Анкона - місто на мисі

АНКОНА

(італ. Ancona) — місто та муніципалітет в Італії, у регіоні Марке, столиця провінції Анкона. Анкона є місто найбільших італійських портів, великий промисловий і транспортний центр

Анкона - це місто мистецтва, багате пам'ятниками та пам'ятками з 2400-річною історією, який є одним з основних економічних і туристичних центрів всього регіону.

Своїм походженням Анкона зобов'язана грецьким купцям із Сіракуз, які заснували місто в 4 столітті до н.е. Греки помітили зручне розташування майбутнього поселення - місто розташоване на мисі в формі зігнутого ліктя або коліна, який захищає найбільший природний порт центральної Адріатики. У перекладі з грецької "Ankon" означає коліно.

Визначні пам'ятки Анкони

Собор св. Киріака (Duomo di Ancona або San Ciriaco), побудований у романо-візантійському стилі (XII-XIII століття). Це гарна будівля з сірого каменю побудована у формі грецького хреста увінчаного куполом. Первинна церква (VIII століття) мала форму прямокутної базиліки та була побудована на місці колишнього грецького храму Афродіти (III століття до н. е.).

Арка Траяна (Arco di Traiano) висотою 18 метрів знаходиться на північному молі мису Конеро. Арка споруджена Аполлодором Дамаським на кошти імператора Траяна у 114-115 рр. з турецьеого білого мармуру. Це один з найгарніших римських пам'ятників регіону Марке, хоч велика частина його оригінальних прикрас з позолоченої бронзи втрачені.

Арка Климентиина (Arco Clementino) - тріумфальна арка, розташована неподалік від арки Траяна. Було зведено за наказом папи Климента XII, істинного покровителя Анкони в 18 столітті.

Санта Марія делла П'яца (Santa Maria della Piazza), церква у романському стилі побудована в XI-му столітті, але перебудовувалася до XIII-го століття, має гарний фасад.

Лазарет (Lazzaretto або Mole Vanvitelliana) — п'ятикутна будівля побудована за проектом Луїджі Ванвітеллі у 1733–1743 рр.; оточений ровами, що утворюють острів, з площею більше ніж 20 000 квадратних метрів. Він служив для захисту населення Анкони від інфекційних хвороб. Тут під час карантину знаходилися люди та товари, які прибували морем із заражених територій. Пізніше, він теж використовувався як військовий шпиталь. У теперішній час використовується для виставок і культурних заходів.

Цитадель Анкони(Cittadella di Ancona) - неприступна фортеця епохи Відродження, яка розташовується в мальовничому місці, з видом на місто і гавань. Була побудована в 16 столітті великим архітектором Антоніо Сангалло. Фортеця була прикладом для військових укріплень по всій Італії та Європі.

Порт Анкони - найбільший в Адріатиці, звідси можна швидко дістатися до Греції, Словенії, Хорватії, Чорногорії та ін. Місто стоїть на мисі, що захищає гавань. Він відкритий з півночі, тому вулиці в його старовинній частині особливо звивисті - так жителі намагалися хоч трохи пом'якшити силу холодних вітрів.

Ландшафт Анкони - це пагорби та долини, які змінюють одне одного.Тому тут багато можливостей для активних видів відпочинку: верхової їзди, катання на велосипедах, в тому числі гірських, скелелазіння та ін. Взимку можна кататися на лижах. В околицях міста багато пішохідних стежок, є кілька спелеологічних маршрутів.

Багато визначних пам'яток міста розташовані високо над містом, на навколишніх його пагорбах. На півночі, в найвищій точці пагорба Гуаско (Colle Guasco), варто кафедральний собор, а над пагорбом Капуцинів (Colle dei Cappuccini) височить вежа Анконську маяка. З півдня впритул до Анконе підходять схили Санто Стефано (Santo Stefano), покриті пишною рослинністю. Тут знаходиться парк Пінчов (Pincio): по його стежках приємно прогулятися погожим днем, милуючись відкривається видом на міст

Відпочинок в Анконі

Крім насичених екскурсійних турів, туристи відпочивають на пляжах Анкони. Оскільки місто стоїть на скелі, всі пляжні зони розташовані у 2-х кілометрах від межі міста, де починається піщана смуга.

Паломбіна - ідеально підходить для сімейного відпочинкуз дітьми, тому, що у берега море досить дрібне і швидко прогрівається.

Пассето - для шанувальників дайвінгу. А пляж «Три сестри» - один з кращих італійських пляжів.

Клімат

Місто Анкона розташоване на місцевості з чергуванням смуг пагорбів і долин. Клімат - середземноморський, завдяки близькості моря з не жарким літом і м'якою зимою. Зими тут помірно холодні та вологі (середня температура січня +5 ° C), часто можливі густі тумани. Іноді дмуть сильні вітри.

Анкона - місто на мисі в формі зігнутого ліктя. Подорожуйте з нами до міста Анкона! Замовляйте білети на рейси Херсон - Барі(через Мукачево, Ужгород) на сайті.

_________________________________

Додаткову інформацію можна отримати, зателефонувавши за номерами:
0503707099 call-center ☎️
0673707096 call-center ☎️(Viber)