×

Закарпат Автотранс

Флоренція - справжнє місто-музей

Флоренція - справжнє місто-музей

ФЛОРЕНЦІЯ

(італ. Firenze, IPA: [fiˈrεnʦe]; Fiorenza, [fjoˈrεnʦa] в середньовічній італійській поезії, Florentia латиною) — місто в Італії, столиця регіону Тоскана та провінції Флоренція, розташоване практично в центрі країни на берегах річки Арно.

Флоренція відомий туристичний центр Європи та один з найбільш значних і відомих культурних центрів європейського континенту.

Флоренція зробила грандіозний внесок у розвиток європейської та світової цивілізації. Місто дало світові таких гігантів, як Леонардо да Вінчі, Мікеланджело, Данте і Галілей. Місцевий діалект ліг в основу літературної італійської мови, флорентійська монета стала еталоном для всієї Європи, флорентійські художники розробили закони перспективи, флорентійські мислителі започаткували епоху Відродження, а флорентійський мореплавець Амеріго Веспуччі дав своє ім'я двом континентам (хоча це і сталося несправедливо щодо їхнього першовідкривача).

Музеї та визначні місця Флоренції
Флоренція — це місто-музей. Тут зібрані справжні скарби мистецтва, науки та культури. 

Галерея Уффіці — найстаріша і найвідоміша галерея Флоренції, що не поступається Паризькому Лувру. У ній виставлено більше ніж 2 000 творів мистецтва.

Уфіцці — найстаріший музей живопису в сучасній Європі, в якому виставлені шедеври різних історичних епох. У ньому представлені класичні скульптури з колекцій сім’ї Медічі та велика колекція італійського та європейського живопису з XIII по XVIII століття з акцентом на школу Тоскани, пізнього Середньовіччя та епохи Відродження. Галерея Уфіцці розташована в історичній будівлі 16 століття, побудованому для сім’ї Медічі. Виникнення галереї було багато в чому зобов’язане цієї легендарної флорентійської династії. У 1581 році при Франческо Медічі тут були виставлені перші колекції, які потім безперервно поповнювалися.

Археологічний музей – для любителів історії та давнини. Є одним з найзнаменитіших археологічних музеїв Італії з колекцією експонатів з етруського періоду і Стародавнього Єгипту.

Галерея Палатіна — ще один музей-галерея, розташований в будівлі палаццо Пітті. Тут знаходиться безліч шедеврів Рафаеля, Караваджо, багатюща колекція творів венеціанської школи, серед яких безліч шедеврів Тіціана.

Музей Барджелло — ще один музей-галерея. В ньому перебуває найбільша колекція тосканських скульпторів епохи Відродження у світі, в тому числі шедеври Донателло, Делла Роббіа, Верроккьо, Мікеланджело. Музей розташований в старовинній будівлі 13 століття — Палаццо Дель Капітано Дель Пополо. Музей Барджелло був відкритий в 1865 році.

Галерея делла-Академія — інший знаменитий музей Флоренції, головними шедеврами якого є статуя Давида та інші роботи геніального Мікеланджело. Також тут представлені твори флорентійського живопису, серед яких шедеври Боттічеллі, Перуджино і багатьох інших.

Палац Пітті — в минулому головна резиденція правлячої сім’ї, сьогодні ж один із найбільших музейних комплексів, який складається із музеїв Карет, Срібла, Фарфору та галерей Сучасного мистецтва і Костюмів. Поруч знаходиться садово-парковий комплекс Боболі.

Палац Векьо — ратуша Флоренції в романському стилі. Особливість – масивний фасад та асиметрична башта, яка колись використовувалась як в’язниця. Стіни палацу прикрашають фрески відомих майстрів.

П’яцца Сіньорії — головна площа міста, в центрі якої знаходиться Палац Веккьо, оточений з усіх сторін роботами відомих скульпторів. Поруч збудовано фонтан “Нептуп” та статуя Давида, оригінал якої вже 300 років зберігається в Галереї Академії.

Понте Веккьо — найдавніший міст Флоренції та єдиний, який зберігся у своєму первозданному вигляді та до сьогодні. Над мостом згодом надбудували “повітряний коридор”, в якому також розміщувалась експозиція Галереї Уффіці, а нижній ярус старого мосту забудували будинками купців і ремісників.

Про архітектурні пам’ятки міста можна говорити годинами та витратити на їх оглядини не один день.

Кухня Флоренції
З їжі рекомендуємо віддати перевагу стравам традиційної флорентійської та італійської кухні. Тут дуже багато різноманітних місць від затишних вуличних тратторій до розкішних ресторанів.

Клімат Флоренції
Найкращий час для відвідування Флоренції березень-травень і вересень-жовтень. У липні та серпні тут висока вологість і зазвичай дуже жарко. А в листопаді — досить дощитиме. Взимку у Флоренції зазвичай стоїть досить тепла погода з позитивними температурами. Сніг і морози бувають рідко.

Флоренція - справжнє місто-музей. Подорожуйте з нами до міста Флоренція!
Замовляйте білети на рейс Херсон - Салерно(через Мукачево, Ужгород, Флоренцію) на сайті.

Додаткову інформацію можна отримати, зателефонувавши за номерами:
0503707099 call-center ☎️
0673707096 call-center ☎️(Viber)