×

Закарпат Автотранс

Гданськ - найбільше портове місто Польщі

Гданськ - найбільше портове місто Польщі

ГДАНСЬК

(пол. Gdańsk польська: [ɡdaj̃sk], каш. Gduńsk, нім. Danzig [ˈdantsɪç]) — місто на півночі Польщі, лежить на березі Гданської затоки Балтійського моря, у гирлі річки Вісла, столиця Поморського воєводства.

Гданськ — культурний, науковий та господарчий центр, а також потужний транспортний вузол Північної Польщі. Найбільше портове місто Польщі на Балтійському морі, центр промисловості, зокрема нафтохімічної та машинобудування (розвинені суднобудування і судноремонт).

Гданськ – місто дуже колоритне і кольорове: дахи з червоної черепиці, кольорові вузькі будинки, багато зелені та Балтійське море.

Пам’ятки та визначні місця
Старе місто (Stare Miasto), яке, хоча і було сильно зруйноване під час Другої світової війни, але потім ретельно відновлене. Це найцікавіша частина Гданська. Тут найбільша кількість цікавих локацій. Весь центр внесений до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Площа Довгий ринок “Długi targ” та вулиця “Długa” – серце Старого міста, тут завжди людно і гамірно. Площу Ринок і вулицю Długa називають Королівським Шляхом, через те, що колись найзаможніші жителі Гданська жили саме тут. На вулиці Довга (Długa) можна побачити автентичні для Гданська різнокольорові будинки із гострими дахами та вузькими фасадами, фонтан, Золоті та Зелені ворота, Золотий дім. Довга вулиця (так її назва перекладається з польської мови) – це джерело архітектурних пам’яток періоду Ренесансу. Гуляючи по ній, обов’язково зверни увагу на Міську ратушу XV століття будівлі.

Базиліка Пресвятої Діви Марії (Маріацька) “Bazylika Mariacka” – найбільший цегляний храм Європи висотою 83 м. Тут є астрономічний годинник, який показує дату, дні святкувань та місячні фази. В обід на циферблаті годинника з’являються фігури трьох королів, дванадцяти апостолів, Адама та Єви.

Ратуша Головного міста “Ratusz Głównego Miasta w Gdańsku” – будівлю висотою 80 метрів добре видно здалека, а позолочена статуя короля Зигмунда Августа на вершечку купола служить своєрідним орієнтиром. Загалом Ратуші у Гданську є аж три.

Великий Арсенал “Wielka Zbrojownia” – ще одна чудова будівля в Старому місті. Фасадом виходить на вулицю Пивну. В минулому тут і справді зберігалась зброя, сьогодні – Академія мистецтв.

Фонтан Нептуна “Fontanna Neptuna” – один із давніх символів Гданська – портового міста, в житті та розвитку якого море завжди відігравало велику роль.
Та багато більшого.

Гданськ буквально просочений багатовіковою історією, але при цьому є сучасним містом з відмінною інфраструктурою для відпочинку на будь-який смак.

Клімат
Місто знаходиться у зоні, котра характеризується морським кліматом. Найтепліший місяць — липень із середньою температурою 16.1 °C.

Гданськ - Найбільше портове місто Польщі. Подорожуйте з нами до міста Гданськ!
Замовляйте білети на рейс Тячів - Щецин(через місто Гданськ) на сайті.
__________________________________________
Деталі по рейсах, ціни, бронювання та додаткова інформація за номерами:
☎️+38(050)3707099 call-center
☎️+38(067)3707096 call-center (Viber)