×

Закарпат Автотранс

Градець-Кралове - місто музики

Градець-Кралове - місто музики

ГРАДЕЦЬ-КРАЛОВЕ

(Градец-Кралове; чеськ. Hradec Králové, нім. Königgrätz) — місто в Чехії на річці Лабі. Річка перетинає місто, розділяючи його на два райони — Старе місто і Нове місто.

Градець-Кралове — великий транспортний вузол і центр машинобудування. Виробництво встаткування для хімічної, газової, цукрової, винокурної промисловості, моторів, казанів (значною мірою на експорт). Виробляються фотоматеріали, швейні вироби, меблі, музичні інструменти; харчова промисловість. Медичний і педагогічний інститути.

Пам’ятки Градець-Кралове

Собор Святого Духа — кафедральний пізньоготичний храм. Хроніки стверджують, що храм був закладений на початку 14 століття. Перший костел був знищений пожежею. Новий храм побудували до 1360 року. За час свого існування храм не раз страждав від пожежі, його ремонтували та перебудовували.

Біла Вежа свою назву отримала на честь світлого пісковику, з якого вона побудована. Вежа була зведена на місці старої дерев’яної дзвіниці в кінці 16 століття. Біла вежа розташована недалеко від собору Святого духа перед входом в капелу св. Климента. Вежа виділяється у всій архітектурі міста і є другою за висотою в Чехії після дзвіниці собору св. Віта.

Костел Вознесіння Діви Марії (Kostel Nanebevzetí Panny Marie) – єзуїтський костел середини 17 століття. Церква зараз є парафіяльною.

У місті знаходиться також відомий університет, а також знаменита медична школа. У місті проводяться театральні фестивалі, серед яких щорічний фестиваль - Театр Європейських регіонів, а також фестиваль хіп-хопу. У жовтні дуже велика кількість туристів відвідує фестиваль джазової музики, який теж є міжнародним і досить феєричним.

Градець-Кралове (Кеніггрец) – місто в Чехії, де традиційно представлено виробництво роялів і піаніно. Ось уже понад сто років національна фортепіанна галузь нерозривно пов’язана з цим музичним краєм. У Чехії були створені важливі твори європейської музики, багато чеських композиторів користуються всесвітньою славою, варто згадати лише Сметану, Яначека, Дворжака … Музика і виробництво музичних інструментів – частина культурного життя країни. Сприйняття звуку і культура звуку – частина національної чеської традиції.

Градець-Кралове - місто музики. Подорожуйте з нами до Градець-Кралове!

Замовляйте білети на рейси Ясіня - Ліберець, на сайті.

Додаткову інформацію можна отримати, зателефонувавши за номерами:
0503707099 call-center ☎️
0673707096 call-center ☎️(Viber)