×

Закарпат Автотранс

Неаполь — надзвичайно живе місто

Неаполь — надзвичайно живе місто

НЕАПОЛЬ

(італ. Napoli, неап: Nàpule, від грец. Νεάπολη < Νέα Πόλις — «нове місто», сиц. Nàpuli) — найбільше південне місто Італії, центр регіону Кампанія, розташоване у підніжжя вулкану Везувій.

Неаполь – надзвичайно живе і яскраве місто, багате на історичні пам’ятки та гарні пейзажі. Є на що подивитись! Неаполь шумний, колоритний та різнобарвний, тут перемішались багато національностей, мов і звичаїв.

Що цікавого в Неаполі?
Королівський палац (Palazzo Reale) – центральна резиденція правителів Королівства Обох Сицилій. Будівництво Королівського палацу почалось в 1600 році. Сьогодні тут розміщена Національна бібліотека. Обов’язково варто подивитись Центральний і Тронний зали, а також Зал Геркулеса – усі разом вони формують музей Історичних апартаментів.

Замок Кастель–дель–Ово (Castel del’Uovo) – один із найстаріших замків Неаполя був збудований в 1140 році. Замок був зруйнований в результаті сильного землетрусу і відновлений архітектором з Неаполя. Сьогодні в замку варто подивитись на Трапезну монахів, а також насолодитися панорамою Неаполітанської затоки. Особливо туристам сподобаються башти Торре Маестра і Торре Нормадія.

Театр Сан Карло (Teatro di San Carlo) – оперний театр Неаполя. Був збудований за наказом короля Карла III Бурбонського і відкритий 4 листопада 1737 року в день його народження. Акустика театру досконала, тому велика кількість співаків вважають за честь виступати на його сцені.

Анжуйський замок (Castel Nuovo) – замок розташований на березі Неаполітанської затоки, укріплений трьома зубчастими банями – тому з нього відкривається чудовий краєвид на околицю. Відвідувачів зустрічає Тріумфальна арка, на території знаходяться каплиця Палатинська капела, Зал Баронів і міський музей. В залі Міського музею є фрески XIV ст., картини і скульптур. Збудований Карлом Анжуйським в 13 ст.

Замок Сальм Ельмо – будівля, яку видно з будь-якої точки Неаполя. Замок побудований в вигляді симетричної зірки в 1329 році. Протягом довгого часу в замку була розташована в’язниця для військовополонених. З 2010 році в замку відкрито музей сучасного мистецтва, також тут можна відвідати бібліотеку історії мистецтв.

Національний Музей і Парк Каподімонте – центральний музей і картинна галерея Неаполя. Музей розміщений в королівських апартаментах палацу, побудованого Карлом Бурбаном в 1738 році. Навколо музею розташований парк – прекрасне місце для прогулянок. Під будівлею музею знаходиться система катакомби Сан Дженаро ІІ ст. н.е. , в яких спочиває прах Святого Януарія.

Собор Святого Януарія – знаменита соборна церква в Неаполі. Головна пам’ятка Собору -Крипта Причастя Святого Януарія, також її називають Капелла Карафа. Крім того, в храмі знаходиться ще одна Капелла Мінутоло – шедевр готичної архітектури. Також в храмі знаходиться посуд з кров’ю Святого Януарія, яка два рази в рік кров в посуді закипає – справжнє диво!

Та багато більше!

Клімат в Неаполі
У Неаполі типовий середземноморський клімат. Тут м'які зими й теплі літа.

Кухня Неаполя
Паста – тут її їдять щоденно, навіть по декілька разів. Готується вона із твердих сортів пшениці та подається до столу “al dente” (легко тверда).
Піца – батьківщиною “Маргарити” і “Марінари” саме Неаполь. Це єдині різновиди справжньої наполітанської піци. Готується вона виключно у кам’яній печі на дровах зі свіжої моцарели, базиліку, помідорів.
Картопляні кнедлі Ньокки – (Gnocchi) готуються із томатним, вершковим, м’ясним чи рибним соусом.

Неаполь — надзвичайно живе місто, завітайте разом з нами.
Подорожуйте з нами до Неаполя! Замовляйте білети на рейс Київ - Неаполь(через Мукачево) на сайті.

Додаткову інформацію можна отримати, зателефонувавши за номерами:
0503707099 call-center ☎️
0673707096 call-center ☎️(Viber)