×

Закарпат Автотранс

Нюрнберг - місце перебування імператора

Нюрнберг - місце перебування імператора

НЮРНБЕРГ

(нім. Nürnberg [ˈnʏɐ̯nbɛɐ̯k], бавар. Niamberg, франконська Nämberch) — місто в Німеччині, у федеральній землі Баварії, розташоване на річці Пегніц.

Місто з майже тисячолітньою історією, місто іграшок, пряників, баварських ковбасок, а також цікавих пам’яток: фортеця, фахверкові будинки-музеї, старовинні мости та фонтани. Щорічно тут проводиться близько 700 масових заходів – культурне життя міста дуже активне. Окрім чудової архітектури та багатої історії місто славиться і знаменитими медовими пряниками та ковбасками!

Початком історії міста вважаються перші письмові згадки про нього, що датуються 1050 роком. У цей час на скелястій кручі над річкою Пегніц був побудований замок-фортеця Norenberc. Вважається, що назва міста походить від слова Nor, що в перекладі означає (кам’яна скеля).

У середні віки це було одне з найбільших міст Європи. Саме на Середньовіччя приходиться час розквіту Нюрнберга як місця перебування імператора та зберігання атрибутів імператорської влади. У Нюрнберзі Петер Хенляйн винайшов кишеньковий годинник, а Мартін Бехайм - глобус. Один з найвідоміших уродженців Нюрнберга - Альбрехт Дюрер, знаменитий художник початку Нового часу. На честь Дюрера названі вулиця, площа, пивні, аптеки та гімназія, також про епоху художника нагадують декілька пам'ятників, розташованих у Старому місті.

Що цікавого подивитись?

Центральна площа Хаупмаркт
Історичний центр міста. Взимку це улюблене місце усіх туристів і місцевих – тут проводяться величезні різдвяні ярмарки. На площі є фонтан ШонБрюнн – колись він мав бути куполом готичної церкви, але її будівництво скасувалось і 19-ти метровий купол прикрашений 40 позолоченими фігурками тепер прикрашає басейн фонтану.

Фрауенкірхе
Католицька церква на площі Хаупмаркт збудована на місці старої синагоги у 14 ст. Знаменита – театралізованим годинником: о півдні на ньому з’являються фігурки підданих і вклоняються королю.

Зоопарк
Тут в умовах максимально наближених до природних живуть представники усіх континентів. Зірки зоопарку – ведмежатко Флоке і мешканці дельфінарію.

Колізей Нюрнберга
Незавершений проект Конгрес Холлу Гітлера. На площі перед будівлею проводились збори партії та паради військ. Сьогодні це інформ-центр для туристів, де можна побачити як виглядало місто за часів нацистської епохи.

Імператорський замок – Kaiserburg На крутій скелі з пісковику височить над містом Нюрнберг одна з головних його пам’яток – Kaiserburg або Імператорський замок.

Будинок Альбрехта Дюрера-Albrecht-Dürer-Haus Будинок Альбрехта Дюрера — красивий будинок часів пізнього Середньовіччя. В даному будинку в 15 столітті жив відомий художник, один з найбільших майстрів західноєвропейського Ренесансу Альбрехт Дюрер.

Бункер “мистецтва” і підземелля
Впродовж війни тут переховували твори мистецтва і цінні речі. Фотографії на стінах і звукові ефекти повітряних атак повністю переносять туристів у епоху Другої Світової. Система підземелля із чотирьох ярусів із середньовічними пивними сховищами, старовинними водопроводами, численними тунелями виглядає як маленьке підземне місто.

Цікаві сезонні ринки Нюрнберга
Дуже цікаві сезонні ринки Нюрнберга, які відомі не тільки в Німеччині, але і за її межами: Різдвяний ринок з 1 грудня — проходить в старому центрі міста. Великодній ринок з — великодні прикраси, посуд, харчові продукти та інше. Найбільший блошиний ринок Німеччини з 12 і 13 травня — багато цікавих речей, антикваріату.

Музеї Нюрнберга
Для тих, хто любить музеї Нюрнберг точно сподобається. Тут їх просто величезна кількість. Ось найцікавіші з них: Німецький національний музей – Kartäusergasse 1 D-90402 Nürnberg. Працює вівторок — неділя з 10 – 18, середа з 10-21 вечора. Імператорський замок Нюрнберг – Auf der Burg 13 90403 Nürnberg. Працює квітень-вересень: з 9-18 годин, жовтень по березень з 10-16 годин. Музей природної історії – Marientorgraben 8 90402 Nürnberg. Працює з понеділка по четвер і в неділю з 10-17 годин, п’ятниця з 10-21 годин. Музей іграшок – Karlstraße 13-15 90403 Nürnberg. Працює з вівторка по п’ятницю з 10 до 17 години, вихідні з 10 до 18 годин.

Нюрнберг - місце перебування імператора. Подорожуйте з нами до міста Нюрнберг. Замовляйте білети на рейси Ужгород - Нюрнберг - Берлін на сайті http://ticket-bus.travel

_________________________________

Додаткову інформацію можна отримати, зателефонувавши за номерами:
+380503707099 call-center ☎️
+380673707096 call-center ☎️(Viber)