×

Закарпат Автотранс

Місто Острава - це інша Чехія

Місто Острава - це інша Чехія

О́СТРАВА

(чеськ. Ostrava, нім. Ostrau, пол. Ostrawa) — місто на північному сході Чехії, майже на самому кордоні з Польщею. Тут і знаходиться третє за величиною місто країни Острава - адміністративний центр Мораво-Сілезького краю. Місто розташоване при злитті річок Остравіце, Одра, Лучина й Опава.

Острава - це зовсім інша Чехія, але теж неймовірно красива. Тут, звичайно, є середньовічні вулиці, чудові замки, костели. Але замість мрійливої атмосфери стародавніх містечок в Остраві відразу відчувається динаміка індустріального міста та центру нічного життя.

Самі чехи називають Остраву «сталевим серцем республіки». Бо це місто з розвиненою металургійною і вугільною промисловістю, в якій зайнята велика частина населення.

Серед цікавинок міста виділяються та вражають:
- Шахтарський музей, Вітковіцкий металургійний завод, незвичайні бари та сучасні артоб'єкти. Індустріальні пам'ятники в сполученні з готичними шпилями.

- Остравський зоопарк, який розмістив своїх поселенців в привілля великого лісового масиву, сусідить з Ботанічним садом. Оточені водоймами та чарівними луками штучні острівці незайманої природи демонструють диких тварин, що є сусідами з рідкісними видами флори. У зоопарку особливу цінність представляє експозиція лемурів, що виділяється навіть серед шимпанзе, бегемотів, слонів, рудих панд, різноманітних хижаків.

Визначні місця Острави

Площа Масарика
Центральна площа в Остраві називається Масарикова наместе. Раніше вона мала квадратну форму, а зараз своєю конфігурацією нагадує букву L. Ця площа прикрашена кількома статуями, серед яких можна відзначити Маріанську колону, зведену в 1702 на честь позбавлення міста від епідемії чуми, скульптуру святого Флоріана, створену у XVIIIвеке і прибрану в 1960 році, а потім знову повернуту на колишнє місце, і бюстик президента Масарика.

Вітковіце
Нижня область Вітковіце — мало не основний туристичний об’єкт промислової Острави. Острава ніколи не була звичайним містечком, знаменитим своїми архітектурними або історичними пам’ятниками. Тут розташовується безліч заводів, що працюють в різних промислових сферах.

Світ мініатюр Miniuni
Дивовижний парк, званий «Мир миниатюр Miniuni», розташований в центрі Острави та є улюбленим місцем відпочинку як городян, так і приїжджих. Парк був заснований у 2004 році та з того часу постійно розвивається.

Вулиця Стодолні
Вулиця Стодолні — це найпопулярніше місце відпочинку у туристів і місцевих жителів. Вона розташована прямо в центрі міста і вважається однією з основних Остравсько пам’яток. Потрапляючи на неї, мандрівники опиняються в центрі гучного, яскравого мегаполіса, який ніколи не спить.

Музей пивоваріння «Остравар»
Виставковий комплекс «Чорна Лоук» охоплює масу цікавих розважальних закладів, серед яких можна відзначити парк атракціонів, місцевий замок, а також одну з найзнаменитіших Остравсько пивоварень, яка називається «Остравар».

Силезсько-Остравський замок
Розкішний замок, який з’явився поблизу польського кордону ще в XIII столітті та спочатку виконував тільки охоронні функції, називається Силезсько-Остравським і вважається однією з найбільш знаменитих пам’яток Острави.

Галерея мистецтв і ремесел
Остравсько галерея мистецтв і ремесел — це один з найзнаменитіших музеїв не тільки міста, а й самого Моравскосилезский краю. Галерея, заснована в 1952 році, складається з двох філій — Будинку мистецтв, який вважається основним приміщенням музею, і Нового виставкового залу, де проводяться тимчасові експозиції.

Замок Краварже
Улюблена резиденція панів Бенешовіце — замок Краварже — розташована в однойменному містечку, який з’явився під Остравою ще в XIII столітті. Для будівництва замку було вибрано вже велике селище з торговою площею, церквою і декількома багатими господарствами.

Музей гірничої справи «Ландек парк»
Екскурсія в пізнавальний «Ландек Парк» — це можливість опуститися в справжню шахту, пройти дорогою археологів, помилуватися мальовничими краєвидами — і все це, не виїжджаючи далеко від Острави. Музей гірничої справи розташований у гори Ландек в невеликому селі Петршковіци в околицях Острави — столиці Моравскосилезский краю.

Відвал «Ема»
Острава пропонує своїм гостям не тільки величні собори та цікаві пам’ятники, пізнавальні музеї та розкішні театри, а й кілька оглядових майданчиків, з яких все місто видно, як на долоні.

Собор Божественного Спасителя
Один з найбільших храмів не тільки Острави, а й усього краю — собор Божественного Святителя — розташований в міському районі, який називається Моравська Острава. Значна неоренесансна будівля побудована за проектом Густава Меретта в 1883-1889 роках.

Район Поруба
Найзеленіший і тихий район Острави розташований на заході міста і називається Поруба. Тут немає заводів і фабрик, які забруднюють повітря, тому він вважається дуже престижним. Місцева нерухомість коштує дуже дорого і по кишені тільки самим забезпеченим людям.

Стара ратуша
Головна площа Острави носить ім’я Т. Масарика — першого президента Чехословаччини. Одним з найкрасивіших і показних будівель на площі є Стара ратуша, яка справно служила «батькам» міста до 1930 року.

Та багато більше!

Клімат
Місцевий клімат помірний, з теплим літом і холодною вологою зимою. Через східне розташування міста континентальний клімат трохи різкіший, ніж в іншій частині країни. Середньорічна температура: 8,6 °C (січня — −2.4 °C, липня — 17,8 °C).

Місто Острава - це інша Чехія. Подорожуйте з нами до міста Острава! Замовляйте білети на рейси Ужгород - Прага(через Мукачево, Сваляву та місто Острава) на сайті.
___________________________________________________

Деталі по рейсах, ціни, бронювання та додаткова інформація за номерами:
☎️+38(050)3707099 call-center
☎️+38(067)3707096 call-center (Viber)