×

Закарпат Автотранс

Редже-Емілія - це історія італійського прапора

Редже-Емілія - це історія італійського прапора

Реджо-Емілія (італ. Reggio nell'Emilia, еміл.-ром. Rz, лат. Regium Lepidi) - Місто в італійському регіоні Емілія-Романья, в провінції Реджо-Емілія, на півдорозі між Моденою і Пармою.

Реджо-Емілія - місто, розташоване в долині річки По між Моденою і Пармою. Це головний адміністративний центр і резиденція провінції Реджо-Емілія.

Саме тут зародилася історія італійського прапора - головного національного символу. Саме тут близько 1000 років тому народився пармезан, знаменитий італійський пармезан-реджано, один з найстаріших і найкращих сирів у світі. Ось уже десятки років Реджо-Емілія притягує туристів з усього світу, які бажають побачити та відчути справжню традиційну Італію у всій її красі та в усьому її смаку.

У давньоримський період Реджо-Емілію називали Регентом Лепиду від імені засновника міста Марк Емілій Лепід. Сьогоднішня назва сягає XIX століття. Покровителем міста є Сан Просперо, єпископ, який жив в 5 столітті.

Старовинний центр міста закритий для руху автотранспорту, тут ми побачимо тільки величезна кількість велосипедистів.

Місто зосереджений навколо двох центральних площ, Пьяцца Прамполіні та Пьяцца Сан Просперо, де вони розділені Дуомо і Палаццо дель муніципії.

Пам'ятки

У Реджо-нель-Емілія знаходиться понад п'ятнадцяти чудових замків, які є доказом славного середньовічного періоду. Серед них варто відзначити палаци Дожів, єпископів, Комуналь і Анчині. У палаці Комуналь розміщується музей італійського прапора і кімната триколора.

У центрі пролягає стародавня римська дорога Емілія, що з'єднує місто з Пармою. Цим пояснюється наявність безлічі красивих будівель 16-17 ст.

Однією з головних святинь Емілії є базиліка Мадонна делла-Ґ'яра (1597-1619).

У місті також є такі пам'ятки як Базиліка Сан-Просперо, Театр Валлі (1852-1857), Будинок Аріосто.

Цікаві місця

Центральна площа міста, Пьяцца Прамполіні - це серце міста, і його огляд варто почати саме звідси. Вона втілює в собі класику італійської міської архітектури - невелика, але водночас сувора і витончена. Її оточують найважливіші споруди міста: головний Кафедральний собор, Муніципальний палац, Баптистерій і центральна дзвіниця. Тут же - вежа Борделло, в основі якої колись був розміщений будинок розпусти.

На сусідній площі знаходиться палац Palazzo del Capitano del Popolo, побудований для Капітана народу - така посада для керівника містом була введена в XII в. У 30-х рр. минулого століття він пережив глобальну реставрацію, і сьогодні в його стінах функціонує готель.

Ще одна визначна пам'ятка Реджіо-Емілії - базиліка Св. Просперо, небесного покровителя міста. Вона була закладена ще в X ст. на однойменній площі, де сьогодні розташовується міський ринок (він працює вівторками та п'ятницями).

Також заслуговують на увагу багато прикрашена Базиліка Богоматері Гьярі, ворота Санта-Кроче (все, що збереглося від потужних кріпосних стін), численні музеї та галереї міста. І, звичайно, не можна не сфотографуватися на тлі гігантських сталевих прольотів Мостів Калатрави - шедевра сучасної архітектури, задуманого геніальним іспанцем Сантьяго Калатаври.

Кухня

Багато страви з регіону Реджо-Емілія є символами італійської кухні. Лазанья, тортеллини, тальятелле аль рагу мають багато подібностей з іншими кухнями Емілії та сусідніх міст, таких як Мантуя, Парма або Болонья.

Найцікавіші страви - це tortelli verde або tortelli d'erbetta, типове італійське блюдо з Емілії, зокрема з районів Парми та Реджо, а також tortelli di zucca, gnocco fritto (звані в інших місцях болонським півмісяцем).

L'erbazzone - це торт з трав, яєць, пармезану і часнику та інших інгредієнтів, згідно з місцевими та сімейних традицій. У традиційному варіанті цей торт смажили на свинячому салі, він набував темний колір і був хрустким. Більш сучасна версія - це ербазон, спечений в духовці на листковому тісті: ця версія, набагато простіша і легка, широко використовувалася в останні десятиліття.

Редже-Емілія - це історія італійського прапора. Подорожуйте з нами до міста Реджо-Емілія! Замовляйте білети на рейси Херсон - Салерно(через Мукачево, Ужгород, Редже-Емілія) на сайті.

Додаткову інформацію можна отримати, зателефонувавши за номерами:
0503707099 call-center ☎️
0673707096 call-center ☎️(Viber)