×

Закарпат Автотранс

7 цікавих фактів про Словаччину

7 цікавих фактів про Словаччину

Словаччина – одна з наймолодших країн світу. Кількість туристів, які відвідують цю країну, протягом останніх років зростає у геометричній прогресії. Після приєднання до ЄС у 2004 році, Словаччина досить непросто, але успішно долала шлях реформ у політичній, економічній та правовій галузях. Відповідно прогрес помітний як у столиці, так і у провінції.

Цікаві факти:

1. Словаччина – держава в Центральній Європі, межує з Чехією та Австрією на заході, Польщею на півночі, Україною на сході та Угорщиною на півдні.

2. До 1993 року країна входила до складу Чехословаччини, а в 1993 році вона отримала незалежність і встановила власну конституцію. Словаччина більше нагадує сусідню Австрію, ніж братську Чехію. Офіційна назва країни – «Словацька Республіка».

3.Словаччина відрізняється своєю густонаселеністю. На відносно не великій території держави налічується приблизно 140 міст. Однак серед них немає жодного міста, в якому кількість жителів перевищує півмільйона.

4. Столиця Словаччини - Братислава є єдиною у світі столицею, яка межує одразу з двома іншими країнами – Австрією та Угорщиною. До того, Братислава та Відень є найближче розташованими одне до одного столицями у світі після Риму і Ватикану та Кіншаси та Браззавілю.

5. Словаччина відрізняється досить великим достатком замків і фортець, а тому фанати середньовіччя, лицарів і видовищних поєдинків точно залишаться задоволеними після візиту в країну. Згідно з офіційними даними, країна знаходиться на третьому місці у світі за кількістю збережених оригінальних замків Середньовіччя. Всього в Словаччині налічується майже 200 замків, фортець або захисних укріплень.

6. Словаччина, як і Хорватія або Австрія відрізняється своїми традиціями святкувати Новий Рік. Тут не існує звичного нам доброго старого Діда Мороза. Замість нього в новорічну ніч вулиці міст переповнені різдвяними чортами, які називаються Крампус. Спільне святкування не має на увазі хороводів, пісень і танців, а супроводжується карнавалом злісних, трохи страшних і хуліганських чортів. Свята в Словаччині починаються з 6 грудня. Саме в цей день відзначають день Святого Миколая (Мікулаша) відповідно католицького календаря.

7. Існує безліч суперечок і версій де розміщений центр Європи. І це цілком виправдано. Деякі вважають, що середина континенту знаходиться в Україні, інші думають про Білорусь. Словаки доводять свою версію. На їхню думку, географічий центр припадає недалеко від міста Кремніци. Там, біля костелу святого Іоанна Хрестителя розміщується кам'яна брила з підписом, що підтверджує центр Європи.

Завітайте з нами до Словаччини!
Ви будете задоволені!
Замовляйте білети на рейси Ужгород - Кошице, Мукачево - Кшице, Городенка - Братислава.

___________________________________

Деталі по рейсах, ціни, бронювання та додаткова інформація за номерами:
☎️+38(050)3707099 call-center
☎️+38(067)3707096 call-center (Viber)
Квитки online на сайті.