×

Закарпат Автотранс

Варшава - королівське місто

Варшава - королівське місто

ВАРШАВА

(пол. Warszawa) — столиця (з 1596 року) та одне з найсучасніших міст Польщі, порт на річці Вісла, адміністративний центр Мазовецького воєводства. Численна кількість затишних кав’ярень, характерна архітектура, чудова набережна Вісли, високі хмарочоси – надають місту своєї неповторності та шарму.

Перші поселення на території сучасної Варшави відносять до X століття. На початку XV—XVI століть столиця Мазовецького князівства, в XVI — початку XIX століть — всієї Польщі, в 1807—13 роках — Варшавського князівства, з 1815 р. — Королівства Польського (у складі Російської імперії). Після сильних руйнацій під час 2-ї світової війни відновлені: Старе місто, королівський замок XVI—XVII століть, багато костелів, палаци та парки; ансамбль Маршалковської вулиці (1960-ті рр.).

На перший погляд, Варшава здається великим та безликим містом. Проте, за сім століть існування Варшава пережила кілька воєн та руйнувань. Весь історичний центр міста зрівняли з землею під час Другої світової війни. Десятки років реставратори ретельно вивчали документи, старі гравюри та фотографії та буквально по цеглинці відновили столицю Польщі з руїн. Як блискучий приклад реставрації, історичний центр з його площами, замками та костелами потрапив в список спадщини ЮНЕСКО.

Відтак подорожуючи по Європі важливо не пропустити міста з королівськими пам'ятками. Одним з них є столиця Польщі - чудова Варшава. Де знаходиться багато, багато цікавих та незвичайних місць.

Деякі цікавинки, що можна подивитись у Варшаві

Старе місто
Це чудове місце для піших прогулянок. Саме тут, ви маєте змогу відпочити від шуму та від бурхливого життя у великому місті. Це місце притягує туристів своїми химерними будинками, тихими провулками, жвавими площами, гостиними ресторанами та почуттям історії, попри те, що Старе місто було повністю перебудоване після Другої світової війни. В теплу пору року, на міських площах відбуваються різні регулярні заходи, та навіть арт-галереї просто неба.

Палацо-парковий Королівські Лазенки
Сьогодні у Європі досить мало подібних парків, які могли б похизуватись красою та безтурботністю, якою володіє палацо-парковий комплекс. У парку є все, що можна очікувати від найкращого міського парку, включаючи недоторкане озеро, величну резиденцію, палац на воді та навіть оранжерею.

Музей Варшавського повстання
Повстання 1944-го року є однією із найважливіших подій в польській та європейській історії, саме в музеї Варшавського повстання вам краще розкажуть про це. Під час відвідування музею, ви дізнаєтесь про минуле та сьогодення міста в історичному контексті.

Королівський палац у Вілянові(Вілянувський палац)
Протягом багатьох років, палац переходив з рук в руки, а також знаходився під впливом багатьох епох, які формували стиль палацу, додаючи йому інтригуючого дизайну. В середині палацу знаходиться музей плакатів, який слід відвідати. Не слід оминати увагою і сади, які знаходяться ззовні.

Королівський замок
Архітектурна та культурна пам'ятка в центрі Варшави, замок зведений в XVI-XVII століттях литовським князем Сигізмундом. У період Північної війни замок був розграбований шведами та поступово занепав. Примітно, що в 1829 році тут на царство польське вінчався російський імператор Микола II (в той час Річ Посполита була частиною Російської імперії). Сучасний Королівський замок - копія споруди, підірваної нацистами під час Другої світової війни.

Замкова площа
Центральна площа Варшави, оточена головними визначними пам'ятками. Знаходиться в межах Старого міста. У центрі площі встановлено меморіальну колону на честь короля Сигізмунда III Вази. Від Замкової площі починається Королівський тракт, який призводить до заміської резиденції Яна III. В середні століття це місце було зосередженням міського життя, тут відбувалися всі основні події.

Ринкова площа
Ще одна центральна площа, оточена будинками з різнобарвними фасадами. Кожна будівля унікальна, на кожному фасаді різний візерунок і колір. Ринкова площа в колишні століття була торговим пульсом Варшави. На ній завжди було багатолюдно, жваво і весело. Здійснюючи неспішну прогулянку по цьому місцю, можна відчути реальну атмосферу Середньовіччя.

Варшавський барбакан
Потужне кріпосне спорудження XVI століття в системі укріплень Старого міста, зведене за проектом італійського майстра Д. Батіста. Будівля не виконувала оборонних функцій. У підстави вежі барбакана встановлено пам'ятник Бузок. Згідно з легендою, в далекі часи Сирена виринула з річки та повідомила людям, що незабаром на берегах з'явиться велике місто. У наші дні на території форту розташовується виставкова галерея.

Також популярні молочні бари – місця де можна ситно поїсти за невелику ціну.

Кухня Варшави

Варшава – рай для тих, хто полюбляє солодощі, так як їхній асортимент тут великий, бувають труднощі з вибором.

Варшава може похвалитись своїми національними стравами, які обов’язково слід спробувати. Польську кухню не можна уявити без Журеку і Фляків (суп на гов’яжому бульйоні зі шлунків з овочами).

Клімат Варшави

Є вологий континентальний. Середня температура −2 °C у січні та 18 °C у липні. Температура, може досягати 30 °C влітку. Щорічні середні кількості опадів 680 мм, найбільш дощовий місяць — липень.

Варшава - королівське місто. Подорожуйте з нами до міста Варшава! Замовляйте білети на рейси Тячів - Варшава на сайті.

Додаткову інформацію можна отримати, зателефонувавши за номерами:
0503707099 call-center ☎️
0673707096 call-center ☎️(Viber)