×

Закарпат Автотранс

Сарагоса - чарівне та тепле місто

Сарагоса - чарівне та тепле місто

САРАГОСА

(ісп. Zaragoza) – муніципалітет і місто на північному сході Іспанії, столиця регіону Арагон і однойменної провінції. Розташована на річці Ебро в центрі широкої долини. Сарагоса — місто зі своєю історією, культурою, соборами, музеями. Це скарбниця історичних і культурних коштовностей, які дійсно варто побачити: стародавні римські руїни, величні старовинні церкви, красиві палаци в стилі мудехар і музеї з шедеврами Франсіско Гої, Серано і Пабло Гаргалло.

Сарагоса — чарівне та тепле місто, зручно розташоване між Мадридом, Барселоною, Більбао, Валенсією та Тулузою. Сарагоса вабить своєю багатою культурою, магазинами, смачною їжею і стародавніми пам’ятками, а також маленькими тапас-барами й кафе, які цікаві мандрівникам.

Сарагоса заснована римлянами у 24 р. до н. е. під ім'ям Колонія Цезараугуста(Colonia Caesaraugusta). Місто як Сальдувія згадав у своїх творах Пліній Старший.

Середньовічна архітектура Сарагоси виділяється з візерунчатою цегельною кладкою, декоративними куполами, облицюванням різноколірними кахлями

Пам´ятки Cарагоси

Базиліка Нуестра-Сеньйора-дель-Пілар – велике барокове творіння католицизму. Готуйтеся побачити серію грандіозних церков, об'єднаних у незрівнянний архітектурний комплекс, і постійний потік людей, які бажають доторкнутися до священних символів, поцілувати статую Богоматері й отримати благословення. Обов'язково підніміться на вершину північної вежі, щоб розглянути чудові куполи з фресками Франсіско де Гої й місто, що розкинулося під ними.

Палац Альхаферія – стародавній укріплений мавританський замок, найкраще ісламське спорудження Іспанії за межами Андалусії. Він був побудований у 11 столітті для ісламських правителів Сарагоси, але після приходу християнства палац став переживати реконструкції, після чого занепав. У 20 столітті Альхаферію повністю відреставрували, і тепер тут щодня проводяться екскурсії різними мовами.

Собор Ла-Сео на площі Пілар був побудований між 12-м і 17-м століттями. Він являє собою багатство архітектурних стилів, від романського до бароко. Собор стоїть на місці колишньої головної ісламської мечеті Сарагоси, яка, своєю чергою, стояла над храмом римського форуму. Ціна за квиток у Ла-Сео включає також вхід до музею гобеленів. У ньому зібрана найкраща і єдина у своєму роді колекція фламандських і французьких гобеленів з 14 по 17 століття.

Церква де-Сан-Пабло (св. Павла) – шедевр стилю мудехар. Включена до списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО через її виняткову архітектурну та історичну цінність. Церква була побудована в 13-14 століттях, щоб замінити невелику романську каплицю.

Саніа-Енграсія — церква в стилі епохи Відродження, яка була частиною Ієронімового монастиря. Будівля має чудовий фасад, який вважається перлиною архітектури Арагонського Ренесансу.

Музей Сарагоси — експозиції, пов’язані з мистецтвом, культурою та історією провінції. Колекція музею охоплює різні історичні та художні періоди, починаючи з мавританського, продовжуючи середньовічним і епохою Відродження аж до 21-го століття.

Музей Гоя – чудовий музей, який у невимушеній манері показує всю повноту творчості одного з найбільш шанованих художників Іспанії.

Римський театр – найкращий у квартеті римських знахідок в Сарагосі. Він був виявлений під час будівельних робіт 1972-го року. Старий, але дорогоцінний театр колись уміщав 6000 глядачів, і місту коштувало великих зусиль відновлення його колишньої пишності. Зараз будівля являє собою фантастичне видовище, яке можна побачити з багатьох навколишніх вулиць. З травня по жовтень вечорами тут проходять віртуальні вистави, які справляють враження, що зачаровує, - на них обов'язково варто подивитися.

Акваріум Сарагоси є найбільшим у Європі й третім за розмірами у світі. Він спеціалізується на річкових системах, зокрема на п'яти найбільших світових річках, а також річці Ебро, на березі якої розташована будівля акваріума. Тут представлено багато видів риб, рептилій та інших тварин, а також їх опис іспанською та англійською мовами. Екскурсія акваріумом буде не тільки цікавою для мандрівників будь-якого віку, але й комфортною, оскільки тут ніколи не буває занадто людно.

Та багато більше!

Кухня Сарагоси
Місто славиться своєю гастрономією і тапас.

Самі цікаві з них:
- Bacalao al Ajoarriero – тріска з часником і яйцями.
- Longanizas y Chorizos – місцевий вид ковбаси.
- Migas a la Aragonesa – страва з яйцем і пряною свинячою ковбасою (чорізо).
- Melocotón con vino – персики у вині.
- Borrajas – місцевий овоч з оливковою олією.
- Ternasco Asado – смажене ягня.
- Cordero A la Pastora – страва з баранини.
- Huevos al Salmorejo – яйця з томатним кремом.
- Pollo al Chilindrón – курча в соусі з помідорами, цибулею і паприкою.

Клімат Сарагоси

Напівпосушливий клімат із мізерною кількістю опадів, оскільки гори, що оточують місто, перекривають вологе повітря з Атлантики й Середземномор'я. Більшість опадів випадає навесні та восени, хоча й ці сезони не можна назвати вологими.

У Сарагосі надзвичайно спекотне літо: стовпчик термометра тут часто перевищує позначку +40°C. Зими зазвичай холодні через тумани, завдяки яким повітря здається більш прохолодним, а також через північно-західні вітри, які приносять похолодання до -10°C.

У Сарагосі люблять свята й народні гуляння. Особливо помпезно відзначають Великдень, коли вулицями проходять численні ходи й усілякі заходи для радісних місцевих жителів. Не менш важливе свято присвячене Богоматері (Fiesta de la Virgen del Pilar). Якщо Ви плануєте відпочинок у Сарагосі впродовж весняного або осіннього періоду, варто пам'ятати, що підібрати номер краще завчасно. Це пікові сезони, особливо під час свят, коли готелі Сарагоси частіше за все переповнені.

Сарагоса - чарівне та тепле місто. Подорожуйте з нами до міста Сарагоси!

Замовляйте білети на рейс Київ - Мадрид (через Мукачево, Ужгород та місто Сарагоса) на сайті.

__________________________________________

Деталі по рейсах, ціни, бронювання та додаткова інформація за номерами:
☎️+38(050)3707099 call-center
☎️+38(067)3707096 call-center (Viber)