×

Закарпат Автотранс

Поїхали в Болонью разом!

Поїхали в Болонью разом!

Любите подорожувати і щоразу шукаєте цікаві міста для відвідин? Тоді Болонья саме для Вас! Болонья відома завдяки студентам, адже ще з часів Середньовіччя в місті навчалося багато студентів. До речі саме в Болоньї в 1088 році був відкритий перший в Європі навчальний заклад, а саме юридична школа, яка пізніше отримала статус університету. 

Болонья багата на історичні пам'ятки архітектури і до них відносяться середньовічні вежі, історичні будинки та церкви. Всі вони виконані в різних стилях і відрізняються своєю індивідуальністю, проте створюють неперевершену загальну картину міста. До топових споруд, які необхідно відвідати, будучи в місті, належать: 

Колонади - їх протяжність досягає 40 км. Якщо раніше вони виконували функцію збільшення житлової площі, то зараз просто слугують символом міста. Крім того влітку вони рятують від спеки і в свою чергу восени від дощів.

Падаючі вежі - дві споруди збудовані під кутом, що створює ефект падіння. Піднятись на верхівку веж можна, подолавши 500 сходинок, проте в якості нагороди чекає неймовірна панорама міста, яка відкривається з висоти 97 м. 

Базиліка Св. Петронія - відноситься до п'ятірки найвищих церков світу. Всередині є два діючі органи, а на підлозі найдовший в світі сонячний годинник, довжина якого = 66 м.

Болонський університет - є найстарішим університетом Європи, який до того ж ні разу не закривався.  Родзинкою університету є можливість студентів обирати собі викладача самостійно і оплачувати його викладацьку роботу. Справжнім скарбом університету є одна з найстаріших бібліотек Італії. 

Архігімназія - колишня головна будівля болонського університету. Славна завдяки вражаючій колекції в понад 7000 гербів. Всередині гімназії знаходиться колишній анатомічний театр, в якому в Середньовіччі проводили вистави-операції. 

Національна пінакотека - одна з найбільших художніх галерей Італії. Кількість виставкових залі доходить до 30. 

Археологічний музей Болоньї - багатий на цінні експонати (вази, скульптури, посмертні маски фараонів) та колекції, серед яких найцікавіша Єгипетська.  

Що стосується їжї, то безперечно спектр вибору досить широкий і страви всі смачні. Місцеві жителі рекомендують спробувати тортелліні, лазанью, відбивну по-болонськи, пармську шинку, ковбасу Мортаделла і підкреслити яскраві смаки страв, витонченим ігристим червоним вином - Ламбруско. 

З Ужгорода до Болоньї є прямий рейс з відправкою о 12:00. Вартість квитка 4800 грн.