×

Закарпат Автотранс

Розкішні палаци Варшави. Частина 1

Розкішні палаци Варшави. Частина 1

Неодноразово ми писали про багатогранність польських містечок і про Варшаву в тому числі. Цього разу спробуємо пізна столицю Польщі за допомогою архітектурної спадщини з яскравою історією, а саме за допомогою палаців.

Вілянувський палац. Розташований недалеко від центру міста, всього за 10 км від нього. Завдяки такій локації палацу вдалося простояти до наших днів у первозданному вигляді. В минулому палац був королівською резиденцією. Для його оформлення використали стиль бароко. У продовж років на території, де розташувався палац, добудовувались нові приміщення, було висаджено сад і створено музей завдяки Станіславу Потоцькому. До речі палац є членом асоціації європейських королівських резиденцій на рівні з Версалем.

warsaw

Палац Красінських. Розташований в парку Красинських. У його виконанні чітко простежуються стиль бароко. Палац будували впродовж шести років. Його фасад прикрасили рельєфні скульптурні композиції, виконані відомими на той час європейськими майстрами. Інтер’єр відповідає за величністю екстер’єру і прикрашений картинами таких художників, як: Рубенс, Ребрант, Корреджо та іншими. В наші дні палац є пам’яткою Варшави і  частиною Національної бібліотеки.

warsaw

Палац Сташица. Він є надбанням двадцятих років 19 століття, а будували його всього три роки на замовлення Станіслава Сташице. Над проектом створення палацупрацював флоренційський архітектор – Антоніо Корацца.  На даний момент в палаці знаходиться Польська академія наук.

warsaw

Палац Острозьких. Розташований в самому центрі міста, що дуже зручно для туриста. Над його створенням працював архітектор Тільман Гамерен. Будівля змінила кілька власників, а початковий задум першого володаря маєтку – Януша Острозького, так і не був до кінця відтворений в дійсності. Проте споруда має довгу і цікаву історію, про яку пожна почути з розповідей екскурсовода, будучи на місці. На жаль під час Другої світової війни палац сильно постраждав і зазанав реставраційних робіт. У даний час в палаці розміщене Музичне співтовариство імені Шопена.

warsaw

З Тячева до Варшави кожен четвер о 15: 20 є міжнародний рейс. Для перетину кордону кожен пасажир повинен мати при собі наступні перераховані нижче документи:

  • Біометричний паспорт / паспорт громадянина ЄС;
  • Візу / дозвіл на проживання;
  • запрошення з Вказаною адресою місця перебування в період обсервації.

Довідка за номерами: +380503707099 або +380673707096 – call-center.