×

Закарпат Автотранс

Світлова феєрія на вулицях Амстердаму! Як це?

Світлова феєрія на вулицях Амстердаму! Як це?

Вже зовсім скоро зима вступить в силу! Все ближче здаватимуться новорічні та різдвяні свята. Кожен плануватиме свої канікули, а можливо й вже шукає цікаві пропозиції щодо зимових святкувань.

З наступного тижня в Амстердамі стартує фестиваль світла. Триватиме він 53 зимові ночі; вулиці будуть прикрашені світловими скульптурами і помилуватись ними вийде, як під час піших прогулянок містом так і з човнів курсуючих каналами.

amsterdam
Цьогоріч фестиваль пройде з 29 листопада 2018 по 20 січня 2019 року. Це буде 7 по рахунку Amsterdam Light Festival. В центрі міста розміщуватимуться світлові скульптури та інсталяції, створені дизайнерами, художниками та архітекторами з різних країн світу. Частина скульптур розміститься вздовж пішохідного шляху Illuminade.
Всі витвори мистецтва можна знайти на карті та відправитись в самостійну подорож нічним Амстерданом. Неймовірно виглядатимуть скульптури, які відкриватимуться з каналів – це буде друга частина експозиції під назвою Water Colors. Впродовж періоду проходження фестивалю кожного вечора містом курсуватимуть 75-хвилинні круїзи на човні (Water Colors cruise). Розклад круїзів з 17:00 до 21:30, кожні 20 хв. Вартість квитка 22.50 eur для дорослих та 10.75 eur для дітей. Квитки на круїзи купити онлайн 
Човен можна обрати відкритий або закритий. Всередині останні обігріваються, тож перейматись про недостачу тепла не доведеться.

amsterdam

Під час круїзу Water Colors цікаво також заглядати у вікна будинків, що мають вигляд казкових пряникових будиночків. Тим паче що жителі міста не надають перевагу тюлям, тож є вірогідність роздивитись трохи самі помешкання. Отже, як тільки запалюється світло, то можна побачити, як тече життя за стінами будинків: в готелі  DoubleTree by Hilton ще триває ділова зустріч, а в маєтках вздовж каналу – переглядають телепрограми та вечеряють їх мешканці. Повз каналів курсують велосипедисти сповнені енергії та сил, на лавочках видніють силуети людей, які бажають загубитись в темряві казкового Амстердаму.
Така цікава подорож відкриє для Вас Амстердам з нового, іншого боку, а світлові інсталяції перенесуть в паралельний світ мрій і фантазій!

Корисні посилання:

квитки на круїзи Water Colors онлайн
квитки на круїзи каналами Амстердаму онлайн
квитки в музеї Амстердаму онлайн
Бронювання готелів в Амстердамі    
квитки на потяг до Брюселю, Брюгге, Парижа з Амстердаму