×

Закарпат Автотранс

Термальні води Хайдусобосло | Літо закінчилось, але відпочинок ще ні

Термальні води Хайдусобосло | Літо закінчилось, але відпочинок ще ні

 Хайдусобосло є найвідомішим курортним містом в регіоні Алфельд. На території курорту створені максимально сприятливі умови для активного та пасивного відпочинку тілом і душею. Місто славиться не тільки купанням в джерельних водах, а й розважальною програмою. На території є як відкриті, для літнього сезону купання, так і закриті басейни наповнені лікувальною водою. Термальна вода – це «гаряче золото» Хайдусобосло. Її забарвлення має коричневий колір з характерним запахом, що відрізняє термальну воду від звичайної. Вода подається з свердловини глибиною понад кілометр. Температура її досягає 75 градусів, тому щоб зробити воду придатною для купання, її охолоджують до 32-38 градусів за Цельсієм. Отримана з товщі поверхні вода, збагачена Кальцієм, Магнієм, Хлором, а також великою кількістю Фтору. 
Термальний курорт Хайдусобосло складається з 3 закритих і 4 відкритих  басейнів. Для урізноманітнення відпочинку є фінські парні, парові камери, інфрачервоні сауни, спа-процедури. 

hajduszoboszlo
Графік роботи в Хайдусобосло
Лікувальна купальня: 07:00-19:00
Аква Палац: 10:00-20:00 (неділя-четвер), 10:00-22:00 (п’ятниця-субота)
Басейн: 07:00-19:00
Пляж: 09:00-18:00 (1 травня – 16 червня та у вересні), 08:00-19:00 (17 червня – 31 серпня).


Готелі 
Hungarospa Thermal Hotel – знаходиться на території термального комлексу. Ночівля обійдеться в 127 eur (включено сніданок та вечерю), надає право користуватись термальним басейном та сауною. Розташування готелю біля спа-зони. 
Для заощадження, підійде розташування в кемпінгу  Hajdu camping або Thermal camping. У першому випадку ночівля в дерев’яних будиночках, вартість яких від 400 грн за ніч та 80 грн за місце для намету і + стільки ж за нічліг. Мешканці кемпінгів мають знижку на відвідування купалень. 
Готель Сільвер з двома власними купальними зонами, відкритими басейнами спа-центром. Ціна для двох від 149 eur за ніч разом зі сніданком та вечерею.
Hotel Delibab розташований поряд з термальним комплексом Хунгароспа. Бюджетні номери починаються від 138 eur включено сніданок та вечерю.
Лікувальний напрямок Хайдусобосло
Термальний курорт рекомендований для людей, яких турбують проблеми зі здоров’ям:
    Хронічні захворювання суглобів та хребта ( артрит, артроз, хвороба Бехтерева)
    Невралгія, міалгія
    Реабілітація після паралічів та спортивних травм
    Шкірні захворювання (екзема, псоріаз, нейродерміт)
    Хронічні гінекологічні хвороби або жіноче безпліддя
Для максимально ефективного лікування застосовують поєднання фізіотерапії та сили цілющої води. До процедур належать: гідромасаж, електротерапія, тягові ванни, лікувальна фізкультура. 
Мінімальна лікувальна програма на 7 днів обійдеться у 80 eur, що включає медогляд, 5 процедур та доступ до купалень і саун.
Спа-комплекс Hungarospa
Аква-палац площею 1500 м^2 є круглорічним закритим комплексом з тематичними басейнами, саунами, велнес відділенням, фітнес залом, рестораном самообслуговування та буфетом. Всі басейни в різних стилях з назвами Крижана печера, Римська ванна, Ганг, Море та інші (загалом 8). Враження додають підводні ефекти, підсвічування та музика. У аква-палаці надають послуги приватної купальні і релакс-кімнати для 2-ох. 
Лікувальна купальня працює круглий рік з 7 до 19 години. Особливо невимовні відчуття від купання взимку, коли температура повітря = -10, а води +32℃. 

hajduszoboszloЯк доїхати?
До міста Хайдусобосло доїхати можна потягом з Ньїредьгази або Будапешта, квитки на які є на сайті https://rail.cc. До Будапешта та Ньїредбгази є квитки на офіційному сайті Ticket-bus.travel за посиланням http://ticket-bus.travel. Квитки можна придбати зі ЗНИЖКОЮ, яку отримують авторизовані, тобто зареєстровані користувачі користувачі.
Джерело: http://travelq.ru