×

Закарпат Автотранс

Топ-5 найцікавіших музеїв Відня | Уікенд для допитливих

Топ-5 найцікавіших музеїв Відня | Уікенд для допитливих

 Австрія зазвичай асоціюється з розкішними гірськолижними курортами, помпезними архітектурними будівлями і вишуканістю.  Ще сто років назад вона була могутньою державою, якій до наших днів вдалося зберегти значну кількість пам’яток, які мав би побачити кожен турист. Отож, пропонуємо топ-5 найгарніших витворів архітектурного мистецтва, до яких належать:
1.Музей природознавства є одним з найбільших музеїв Австрії. Він мав слугувати, і виконує цю роль надалі, місцем зберігання природних експонатів Габсбургів. Справа у тому, що в імператора Франца I Стефана була надвелика колекція природних експонатів, які не поміщалися в приміщеннях Хофбургу і йому довилося вирішити проблему, збудувавши музей. Його формують 39 залів, які насичені різноманітними унікальними природними знахідками, такими як Віллендорфська Венера, стеллерова корова, скелет диплокока та багато іншого. museum-wien
2.Галерея Альбертіна є однією з найвідоміших у світі збірок оригінальних рисунків та друкованої графіки. В ній налічується понад 1 000 000 гравюр і 65 тис. малюнків митців минулих часів. До них належать роботи італійських майстрів, а саме Рафаеля Санті, Мікеланджело, Парміджаніно, Буонарротті та інших. Окремо представлені витвори мистецтва німецьких і австрійських художників, таки як Альбрехт Альтдорфер, Якоб Хофнагель, Альбрехт Дюрер і т. д. Окремої уваги заслуговує відділ французьких малюнків, роботи майстрів Голандії та Фландрії.museum-wien
3.Музей Зигмунда Фрейда у Відні створює експозиція про життя і психотерапевтичну практику вченого. Символічним фактом є те, що спочатку приміщення музею було квартирою Фрейда, де він також консультував своїх пацієнтів. Наразі музей складається з декількох приміщень в одному з яких розташована найбільша в Європі бібліотека присвячена проблематиці психоаналізу. museum-wien4.Будинок Моцарта розміщений на вулиці Домгассе, є єдиним збереженим до наших днів місцем де проживав великий композитор віртуоз – Вольфганг Амадей Моцарт. На другому поверсі чоловік винаймав чотири кімнати і саме в цій будівлі був написаний один з найвідоміших творів композитора – комічна опера “Весілля Фігаро”. В наші дні в будинку Моцарта на усіх поверхах облаштовано експозиції з аудіозвуковими інсталяціями. Також в будинку облаштовано кафе та музейний магазин відомої австрійської фірми  Bösendorfer, яка займається виготовленням фортепіано.

 museum-wien
5.Імператорський склеп є криптою віденської Капуцинеркірхе, де поховано імператорів Священної Римської Імперії, Австрійської імперії та Австро –Угорщини, а також членів їх сімей з дому Габсбургів.

 museum-wien
Насправді, в Австрії, а точніше у Відні є набагато більше чудових і цікавих місць для відвідування, але в статті хотілося зазначити найяскравіші.
Дорога з Ужгорода до Відня
Міжнародні АВТОБУСНІ перевезення з Ticket-bus.travel це дійсно круто! * надійність;
* стовідсоткова поїздка;
* гарантія якісного обслуговування;

Перевір всі вище зазначені якості на собі