×

Закарпат Автотранс

Традиції святкування Дня студента в різних країнах світу

Традиції святкування Дня студента в різних країнах світу

Студентські роки – це той відрізок життя коли відбуваються найяскравіші відкриття і бажання рухатись вперед штовхає на нові звершення. Чудові роки молодості, радості наповнені ентузіазмом. Святкування Дня студента дає змогу переконатися в тому, що студенти вміють влаштовувати собі свято і насолоджуються життям. Щороку 17 листопада у всіх містах де вирує студентське життя відбуваються масові гуляння. Проте в різних країнах світу свої традиції святкування, тож варто їх розглянути.  

Mizhnarodny-den-studentiv

Студенти Бельгії люблять збиратись в цей день зі старими друзями і влаштовують в барах тематичний вечір музики. Португальські студенти опівночі збираються біля пам’ятника королю й співають пісень, а в місті Коїмбра випускники одягнуті у форму свого університету, спалюють різнокольорові стрічки, які символізують закінчення того чи іншого факультету. У Данії, як не дивно,  День студента вважається сімейним святом і не супроводжується гучними вечірками, проте дружні жарти, пісні під супровід гітари в компанії вірних друзів, саме те, що полюбляє данська молодь. Студенти Греції 17 листопада, за традицією, приносять вінки до могил студентів-учасників протестного руху проти військової хуни “чорних полковників”. У цей день студенти влаштовують мітинги і демонстрації з метою захисту своїх демократичних прав і свободи. У той час у Болгарії всі вищі навчальні заклади закриті, навчання в цей день нема, а молодь збирається в гучні компанії і відриваються від душі. В Німеччині 17 листопада між студентами проводяться спортивні змагання, після яких студенти збираються в пабах і святкують перемогу та День студента. Молодь університетів США на відміну від європейських студентів полюбляє святкувати гучно і переважно в клубах або в орендованих будиночках за містом.

В Україні до Дня студента готуються заздалегідь. Створюються шоу-програми, концерти і готуються тематичні вечірки. Студенти в цей день не звільняються від пар, але як бонус пари скорочені. Ввечері університетська молодь збирається в пабах, клубах і веселиться до ранку.Mizhnarodny-den-studentiv

Як бачимо, різні країни – різні традиції, і різні асоціації зі святом. Для того, щоб краще відчути і зрозуміти дух Дня студента в тих чи інших містах, найкраще поїхати туди і стати учасником дійств. Разом із Zakavto.com.ua ця ідея може стати реальністю. Автобусні квитки в різні країни, відмінна якість обслуговування, надійний трансфер і 100%-ва поїздка – це те, за що ми відповідаємо., Ми допоможемо організувати прямі рейси, чи з пересадкою на літак, вирішимо питання з бронюванням квитків та надамо потрібну інформацію  за номерами: +380503707099 та +380673707096 - кол-центр.

Якщо ви все ще студент або хочете відчути себе в ролі, тоді не вагайтесь і вирушайте в подорож за новими емоціями, новими відчуттями і новими знайомствами!