×

Закарпат Автотранс

Віртуальні екскурсії світовими музеями - частина 2

Віртуальні екскурсії світовими музеями - частина 2

Карантин став справжнім випробуванням як для дітлахів так і для дорослих. Він змусив призупинити буденний швидкий ритм життя і повернути свою увагу в інше русло. Проте чим же зайняти себе під час довготривалого карантину? Таке питання, певно, виникало у кожного. Що ж пропонуємо продовжити онлайн-екскурсії найбільшими музеями світу Зокрема радимо:
1.Пергамський музей – Берлін, Німеччина
Займає локацію в центрі Берліна і входить до списку найвідвідуваніших музеїв Німеччини. Завдячуючи багатому архітектурному та культурному ансамблю є включеним до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Музей складають окремі відділи, такі як: колекція старовини, Близький Схід, ісламське мистецтво. Відносно колекції старовини варто зазначити, що вона є однією з найбільш значних і вражаючих колекцій грецького і римського мистецтва у світі. Одним з найцінніших експонатів експозиції є скарб римської архітектури, а саме ринкові ворота з Мілета (існування – 100 років до н. е.). Загалом в музеї під час онлайн екскурсії можна розглянути понад 1591 експонат.
Посилання для онлайн-екскурсії: https://artsandculture.google.com/

museums
2.Театр-музей Сальвадора Далі
Неповторний і незвичний музей Сальвадора Далі є справжнім витвором мистецтва, адже до його створення митець особисто доклав зусиль. Наповненням музею є найбільша колекція творів генія сюрреалізму, серед якої є і власні роботи Сальвадора Далі.
Посилання для онлайн-екскурсії: https://www.salvador-dali.org/

museums
3.Музей Соломона Гуггенхейма – Нью Йорк, США
Цікавого вигляду музею сучасності надав талановитий архітектор Френк Ллойд Райт, а створений він був на прохання мецената і колекціонера Соломона Гуггенхейма. Спіральна будівля зібрала в собі найстаріші і найвідвідуваніші зібрання сучасного мистецтва з цілого світу. Експонатами є шедеври епохи імпресіонізму, також роботи 20 ст. і сучасності.  
Посилання для онлайн-екскурсії: https://artsandculture.google.com/

museums
4. Музей Орсе – Париж, Франція
Розташований музей в будівлі колишнього вокзалу Орсе. Роботами, що наповнюють зали музею, є твори кінця 19 - початку 20 ст. Основу колекції становлять роботи імпресіоністів та постімпресіоністів. Родзинками експозицій є твори декоративного мистецтва виконані в стилі ар-нуво, фотографії, а також предмети кінематографа, архітектури, а ще ювелірні вироби. 
Посилання для онлайн-екскурсії: https://artsandculture.google.com/

museums
5. Музей Ван Гога – Амстердам, Нідерланди
В залах музею зберігається понад 200 полотен виконаних Вінсентом Ван Гогом, а також роботи його сучасників, таких як: Поля Гогена, Жоржа Сера, Клода Моне та інших. Супроводжує онлайн екскурсію цікавий дизайн музею. 
Посилання для онлайн-екскурсії: https://artsandculture.google.com/

museums
Незважаючи на те, що кожен з нас нині змушений перебувати вдома, мусимо знаходити і позитивні моменти в тому, що відбувається. Зараз маємо можливість приділити більше часу родині, прочитати цікаві книги, почерпнути для себе щось нове, адже джерел для цього в епоху інтернету достатньо. Ми в свою чергу спробуємо допомогти Вам урізноманітнювати дні карантину - проводити час цікаво. Бережіть себе і будьте здоровими!