×

Закарпат Автотранс

Заховані секрети зимових свят на головних різдвяних ринках Європи

Заховані секрети зимових свят на головних різдвяних ринках Європи

 Ялинкові прикраси, новорічні подарунки та піднесений настрій ще з середини листопада надали європейським містам піднесеного вигляду. Відкриття головних ялинок послугувало початком роботи різдвяних та новорічних ринків. На них можна знайти різноманітні речі, більшість з яких зроблені руками. Найбільш відомими і популярними серед туристів вважаються 11 основних святкових ринків європейських міст.

Бремен (Німеччина). Святковий ринок розташований на Ринковій площі Старого міста і розпочинає свою роботу ще з  середини листопада. Вся продукція, що пропонується для продажу, розміщується в дерев’яних будиночках, прикрашених ялиновими гілками та різнокольоровими вогниками. Покупцям, окрім сувенірів, пропонується також і різноманітна їжа з гарячими напоями.

Единбург (Шотландія). Там ярмарок - в Садах Прінцес-стріт. На ньому можна придбати ювелірні прикраси, вироби ручної роботи і місцеві сувеніри, а у перервах між покупками - спробувати традиційне шотландське віскі та традиційну страву «хаггіс» – баранячі тельбухи, приготовані в баранячому шлунку.

christmas-markets

Прага (Чехія). В Празі ярмарки відкриваються на Староміській і Вацлавській площах. Поряд з головною ялинкою міста розміщені крихітні будиночки. Впродовж усього періоду роботи різдвяно-новорічного ринку там лунають середньовічні співи, а всі охочі можуть придбати ялинкові іграшки, богемське скло, керамічні вироби в подарунок чи для себе і поласувати печеними каштанами, пряниками, а також кольоровим марципаном, який просто обожнюють дітлахи.

Копенгаген (Данія). Там різдвяний базар розміщений на території розважального парку. Дитячі іграшки, різнокольорові льодяники і ще багато іншого продається в торгових наметах. Щоб зігрітися, гостям пропонують гарячий глінтвейн або шоколад, а щоб перекусити - млинці з джемом і свіжоспечені кекси.

Брюгге (Бельгія). “Пряникові“ будиночки з широким вибором товарів, таких як бельгійський шоколад, здобні вафлі, оригінальні прикраси і шкіряні вироби, щороку збирають купу туристів і місцевих жителів. Різдвяний ринок в Бругге вдало доповнює ковзанка з центром у вигляді ялинки.

christmas-markets

Інсбрук (Австрія). Особливістю святкового базару в цьому місті є театральні вистави і забави для діток. Різдвяна карусель і веселі клоуни є обов’язковими компонентами програми різдвяного ринку. Придбати ж на ньому можна сувеніри на будь-який смак і, крім того, пригоститись пуншем.

Відень (Австрія). Різдвяно-новорічний ринок у Відні  вважається одним із найбільших в Європі, адже складається із 150 дерев’яних будиночків, наповнених всіляким крамом. Придбати можна, наприклад, оригінальні свічки, дитячі іграшки, ручні вироби. Окрема частина ринку відведена для кулінарних шедеврів: віденських сосисок, м’яса, солодощів.

Будапешт (Угорщина). В цьому місті різдвяний ринок - з концертами та - перетворюється на місце зустрічей під час зимових свят. Від середини листопада і до кінця грудня всі охочі також можуть там купити в подарунок сувеніри, предмети національного одягу та інші оригінальні речі, зроблені місцевими ремісниками.

christmas-markets

Отже, якщо у Вас виникла ідея відвідати якесь із вищезгаданих міст, то ми допоможемо Вам з організацією трансферу. На сайтах: https://zakavto.com.ua/ua/ та http://ticket-bus.travel/ можна придбати автобусні квитки на прямі рейси до Відня, Праги, Брно, Будапешта. Що стосується інших країн, то ми пропонуємо до Вашої уваги автобусні квитки до міжнародного аеропорту імені Ференца Ліста в Будапешті. Звідти за вигідними пропозиціями можна знайти авіаквитки до будь-якого потрібного міста в Європі. Отож, розпочинайте свій зимовий тур разом з Zakavto.com.ua