×

Закарпат Автотранс

Запах традицій святкування Різдва та Нового року

Запах традицій святкування Різдва та Нового року

Вітаємо всіх з початком зими і нарешті ми можемо розпочати тематику різдвяних і новорічних святкувань. Чому б не взяти старт з огляду традицій святкувань в тих чи інших країнах Європи? Різноманітні ідеї і можливо забобони точно мають бути присутніми в найважливіші зимові ночі Різдва та Нового року.

Цікавим фактом є те, що кожна країна багата власними звичаями і традиціями, не притаманними для інших. На приклад в Італії в ніч нового року намагаються позбутися якомога більшої кількості старих непотрібних речей, починаючи від паперів і закінчуючи неробочою технікою. Італійці вірять в те, що зимові свята повинні супроводжуватись червоним кольором, який приносить удачу. А ще в різдвяну ніч до італійських дітлахів замість Санта Клауса приходить фея Бефана з цукерками або шматками вугілля, тут все залежить від поведінки дітлахів.christmas-and-new-year

В Англії є традиція до Нового року та Різдва прикрашати все омеловими гілками, а обов’язковим штрихом є омеловий букетик на люстрі, стоячи під яким можна розраховувати на поцілунок від давно омріяної людини.

Трохи дивна та все ж цікава традиція у шотландців, які в новорічну ніч підпалюють смоляні бочки і провозять їх всіма вулиця, що очистити місто від поганого зі старого року. Крім того двері та вікна будинків шотландці залишають відкритими в новорічну ніч, щоб Старий рік виходив, а Новий заходив.

Проте дійсно замислуватим є звичай шведів, які в новий рік розбивають посуд сусіда під дверима.

Жителі Франції дотримуються традиції підпалювати в каміні ціле сухе полі, щоб воно якнайдовше тліло і приносило багато щастя в новому році. Своїх гостей французи пригощають вином, яке в новорічну ніч має особливий смак.

Схожу традицію мають австрійці та німці. Вони надають перевагу дарувати один одному в новий рік свинок у вигляді скарбничок, фігурок, м’яких іграшок і т. д., адже свинка вважається у них символом благополуччя і достатку.

В Угорщині в новорічну ніч під бій курантів, а особливо після удару останнього прийнято дути у всілякі свистки, дудки, для того, щоб привернути увагу в Новому році.

Жителі Греції в Новорічну ніч розбивають об стіну плід граната і залежно від того на скільки шматків він розлетиться, стільки щастя прийде в Новому році.

christmas-and-new-year

Отакі можливо дивні, але погодьтесь цікаві традиції і звичаї досі існують в різних куточках Європи. Абсолютно несхожі і в той же час креативні ідеї. Якщо у Вас виникла цікавість святкування Різдва або Нового року в будь-якій з вище перерахованих країн, то ми допоможемо Вам з організацією трансферу. На наших сайтах: https://zakavto.com.ua/ua/ та http://ticket-bus.travel/ можна придбати автобусні квитки на прямі рейси до Відня, Праги, Брно, Будапешта. Що стосується інших країн, то ми пропонуємо до Вашої уваги автобусні квитки до міжнародного аеропорту імені Ференца Ліста в Будапешті. Звідти за вигідними пропозиціями можна знайти авіаквитки до будь-якого потрібного міста в Європі. Отож, розпочинайте свій зимовий тур разом з Zakavto.com.ua