×

Закарпат Автотранс

Чернівці для туриста | Побачив раз - закохався назавжди

Чернівці для туриста | Побачив раз - закохався назавжди

З якими тільки містами Європи не асоціювали історичну столицю Буковинського краю - Чернівці. Маленьке, але затишне та ще й багате історією містечко. Туристи приїздять туди заради естетичної насолоди розкішною архітектурою і доглянутою місцевістю.

Чернівецький університет або колишня резиденція митрополитів Буковини і Далмації займає перше місце у списку пам’яток архітектури Чернівців, які обирають екскурсоводи. Прогулянки довгими замислуватими коридорами дозволять відчути дух старої, оповитої таємницями будівлі, а садово-парковий комплекс служить місцем для короткого відпочинку.

Театральна площа може стати наступною зупинкою з переліку найгарніших місць Чернівців. Чудовим її доповненням є театр імені Ольги Кобилянської, тож після посиденьок на лавицях, можна сміливо зазирну в святиню театрального мистецтва і можливо навіть стати глядачем, придбавши заздалегідь квиток.

Для подальшого ознайомлення з містом, можна прогулятись головною пішохідною вулицею теж імені Ольги Кобилянської, від якої з обидвох боків красуються різностильові будівлі. До речі, вулиця вважається серцем маленьких Чернівців. Вона наповнена магазинами, ресторанами, кафе, сувенірними крамницями і навіть старими аптеками. Чудовим бонусом для будь-якого туриста стане розташування, безпосередньо в центрі міста. хостела. Досить зручний варіант, тим паче з доступними цінами.

Справжньою знахідкою маленького міста стане неоготичний костел Пресвятого Серця Ісуса. Цікаво те, що храм був возведений орденом єзуїтів в 19 столітті. Його внутрішнім найціннішим об’єктом вважається, шаленої вартості, орган, який був привезений з Німеччини. Назва ж храму “Серце Ісуса“ походить від одного з трьох, доставлених прямісінько з Шотландії, дзвонів.

Центральна площа вважається головною в Чернівцях. На ній стоїть ратуша, а це означає, що все політичне життя відбувалося саме на її місці. Крім того, поблизу площі розташований Художній музей 19-20 століття, виконаний в стилі віденського модерну. Експозицію складають твори буковинських художників, серед яких є роботи зі столітньою історією.

Чернівці чудове місто для подорожі. Воно затишне, але не перенасичене допитливими туристами і за рахунок цього спокійніше ніж Львів, Київ чи Одеса. Безперечно, що список місць для прогулянок містом набагато більший ніж вказано, але вище згадані місця це так званий must have.

З Чернівців до Ужгорода
Поїхали разом з нами, адже ми гарантуємо надійність трансферу та якість обслуговування. Щоденні відправлення з автостанції Ужгород.

▪︎ Початок подорожі про 8:10
Кінець подорожі про 19:40
Орієнтовна ВАРТІСТЬ квитка 422 грн

▪︎ Початок подорожі о 19:00
Кінець подорожі про 5:50
Орієнтовна ВАРТІСТЬ квитка 488 грн

Додаткова інформація за номерами:
0503707099 call-center ☎️