×

Закарпат Автотранс

Фестиваль Святої Фекли розпалює серця іспанців

Фестиваль Святої Фекли розпалює серця іспанців

В найближчі дні на узбережжі коста Дорада в Таррагоні почнуться урочисті святкування значимої фієсти року – Фестивалю Святої Фекли. Дійство поєднає в собі всі аутентичні риси традиційного каталонського свята. Буде організована вулична хода, вогняні процесії з факелами, бомбічними феєрверками та петардами, але головне це будівництво “живих“ веж кастельс. Десять днів триватиме яскрава подія в Іспанії і розпочнеться в 2019 році 14 вересня.ispania

Назва фестивалю присвячена святій покровительці міста – Феклі, мощі якої зберігаються в Кафедральному соборі Таррагони. Під час фестивалю,  в храмах проходять богослужіння, а мощі Святої Текли проносять центральними вулицями міста на прикрашеній яскравими квітами платформі. Хода формується з великої кількості вірян. Починаючи з 19 ст свято почало супроводжуватись великою кількістю атрибутів, а саме:

* вуличний кортеж супроводжується танцями, піснями, цирковим шоу, театральними виставами. Посеред натовпу щасливих людей виблискують яскраві костюми: чорта, рицарів, бестій, танцівниць та інших персонажів.

* справжні замки з людей формують кастельс. Участь приймають , не  залежно від віку, жінки, чоловіки та навіть діти, які навчені спеціальній техніці конструювання живих веж. Подекуди висота таких конструкцій за допомогою людського тіла досягає висоти 9-поверхівки.

* в честь свята місто прикрашають великою кількістю живих  різнокольорових квітів, а на балконах вивішуються яскраві килимки.

Кожен із святкових днів закінчується яскравим феєрверком та факельною ходою.ispania

Дорога з Ужгорода до Іспанії

ПРИЄМНА НОВИНА! КВИТКИ ДО ІСПАНІЇ В КАСАХ АВТОВОКЗАЛІВ!

Знайомся з країною сонця разом з нами:

Мадрид, Барселона, Малага, Сарагоса, Валенсія

Іспанія – країна, яка не обмежується одним лише пляжним відпочинком, точно також, як її не можна загнати в рамки «корида-фламенко». Тому поняття «сезон в Іспанії» умовно можна вважати «гумовим» – в нього поміщається весь рік і навіть трохи більше!

Не будемо розписувати про міста Іспанії, але наголосимо – подивитися їх варто, навіть просто необхідно, щоб назавжди залишити в пам’яті той неповторний колорит, притаманний цим місцям. Адже Іспанія – це країна величних замків і палаців, відважних тореадорів та пристрасного фламенко, запальних фестивалів та золотих пляжів.

ispania

Якщо плануєте поїздку до Іспанії і думаєте де і як дешевше придбати квиток , скористайтесь послугами автостанцій області. Саме тут Вас завжди радо зустрінуть і нададуть максимально необхідної інформації. Кваліфіковані працівники підберуть для вас найзручніші з можливих перевезення для здійснення подорожі з Ужгорода до Іспанії, підберуть найзручніший рейс, час та дату. Квитки в касах автовокзалів – швидко, легко та надійно!

Джерела: https://travelyourway.com.ua/ua/meropriyatiya/festival-santa-tekla-festes-de-santa-tecla-de-tarragona-v-ispanii,

https://costablancalive.es/prazdnik-svyatoy-fekly-v-tarragone.