×

Закарпат Автотранс

Кришталевий посуд з Карлових Вар

Кришталевий посуд з Карлових Вар

КВИТКИ НА РЕЙС тут -> ТЯЧІВ-КАРЛОВІ ВАРИ Ужгород - 07:50 - Карлові Вари - 00:30

Вироби з кришталю Moser - являють собою воістину унікальний витвір мистецтва. Мануфактуру заснував Людвіг Мозер. З 1857 року і до цього дня кришталь Moser - це символ багатства, соціального стану та естетичного смаку.Без аналогів, запатентовані технології Moser роблять кришталь чистіше за воду або повітря, а виконана вручну технологія огранювання дозволяє реагувати навіть на незначне заломлення світла. Все це дозволить гурманам насолодитися витонченою естетикою культури сервірування столу.
Можна перерахувати 8 причин, за якими справді величний кришталь Moser можна назвати «кришталем королів і королем серед кришталю».

Унікальний, без вмісту свинцю,
Екологічно-чистий склад кришталю,
Майстерна ручна робота,
Запатентовані технології,
Впізнавані кольори Moser,
Сучасний асортимент,
Неповторний дизайн,
Суворий контроль якості.

karlovi_varu
Завдяки своїй художній цінності, іскристості, класичним формам і першокласній обробці, вироби склозаводу Moser з'явилися на столах видатних діячів політичного і культурного життя всього світу. Moser став визнаним придворним постачальником для королівських дворів і президентських палаців.
Кришталь Moser прикрашає собою столи під час урочистих прийомів, наприклад, в Празькому Граді, в данському, іспанському і йорданському королівських палацах. У Карлових Варах народжуються багато призів та нагород. Кришталеві нагороди фестивалів, літературних премій і спортивних змагань створюються чеськими склодувами і гравірувальниками, щоб потім завмерти в гордо піднятих вгору руках переможців кубка з гольфу, турніру з тенісу, кінофоруму або ралі.
Над виготовленням такого витонченого виробу працює не один десяток людей. У цю роботу вкладена частинка знань, умінь і традицій майстерності.

karlovi_varu

Виготовлення продукції Мозер - це виключно ручна робота, всі процеси: видування, шліфування, позолочення 24-каратним золотом і гравірування є тонкою, майже ювелірною роботою вищого рівня.

Причиною особливого блиску позолочених частин виробів стає унікальне полірування. Воно проводиться брусками агату і гематиту, що потім дає зачаровуючу гру світла. Ще однією відмінною особливістю продукції Moser вважається техніка оропластики (позолочення виробів) і ручне гравіювання. Кожен гравійований предмет - це штучний витвір мистецтва.
Для отримання традиційних кольорів Moser використовуються оксиди металів. Ці відтінки відмінно поєднуються з порцеляновими виробами і мають схожість з кольорами дорогоцінних каменів. У всьому світі інтер'єри і святкові столи багатьох знаменитих людей прикрашають вироби саме цієї марки. У сучасному асортименті представлені  гравіровані герби і монограми багатьох правителів держав, представників спорту і культури.

Бездоганний дизайн і висока якість виготовлення продукції заслужили визнання у багатьох музеях світу. Такими стали:  музей Вікторії і Альберта в Лондоні, музей скла в Корнінгу, Glasmuseum в Пассау. У Празі є музей декоративного мистецтва, в якому також представлена продукція Мозера. Її удостоїли честі галереї Моравії і Брно, музей Північної Чехії в Ліберці, а також однойменний музей «Мозер» Карлових Вар.

karlovi_varu

МУЗЕЙ ТА ФАБРИКА MOSER

У Музеї скляної справи Moser стане цікаво з найперших хвилин, адже буквально переступаючи поріг цього культурного закладу, Ви потрапляєте в чарівний світ крихкого прозорого матеріалу, блискучого, що переливається своїми гранями. Тут майже на кожному кроці стоять оригінальні вазони з великими уламками різнокольорових скелець, то тут, то там б'ють фонтани, прикрашені камінням, які залишилися від виробництва.
Одне з найбільш сильних вражень на відвідувачів справляє уранове кольорове скло ніжно зеленого відтінку. Унікальні речі з цього матеріалу ліпили з використанням уранової фарби, видобутої на місцевих шахтах.
Проте відвідини Музею скла - це лише прелюдія до основного дійства. Попереду чекає екскурсія в заводський цех, де можна спостерігати процес видування тендітних виробів зі скла.
Побачити, як плавиться кришталь, як з неоформленої маси майстри-склодуви створюють справжні шедеври: вази, келихи, склянки, як вони власноруч  видувають конструкцію, відрізають її, кладуть у форму ... На все це слід неодмінно подивитися один раз своїми очима. Адже, по суті, невеликий цех одного заводу постачає дивовижними скляними виробами весь світ!
Якщо захочеться придбати щось на згадку про відвідини музею і заводу, то до ваших послуг магазин, який працює безпосередньо при заводі. Тут представлений широкий асортимент продукції компанії Moser на будь-який смак і розмір гаманця.

karlovi_varu
ЕКСКУРСІЇ

Екскурсії проводяться з понеділка по п'ятницю о 9.00, 10.15, 11.30, 12.30 і 13.00 
ЯК ДОЇХАТИ?

Щовівторка курсує рейс ТЯЧІВ-КАРЛОВІ ВАРИ.

Відправлення з автостанції Тячів о 04:30, відправлення з автостанції Мукачево о 06:35, віправлення з автостанції Ужгород о 07:50.

Прибуття до Карлових Вар о 00:30 (за місцевим часом)  Карлові Вари,  Západní 1778/2.

КВИТКИ


Забронювати квитки за номером 0503707099


ПРИДБАТИ КВИТКИ ON-LINE на офіційному сайті 

http://ticket-bus.travel


Якщо виникнуть додаткові запитання звертайтесь в наш call-центр: 0503707099, 0673707096

 

 

Джерела: http://www.myczechrepublic.com

https://www.moser-glass.com