×

Закарпат Автотранс

Тимчасовий захист або статус біженця?

Тимчасовий захист або статус біженця?

Тимчасовий захист покликаний забезпечити негайний захист переміщених осіб, у тому числі тих, які втекли із зон збройного конфлікту.

Хоча тимчасовий захист не пов’язаний з міжнародним захистом, він зменшує потребу негайно звертатися за міжнародним захистом, оскільки гарантує надання дозволу на проживання, а також пов’язані з ним права.

Максимальний термін тимчасового захисту визначається законодавством ЄС.

Статус біженця — це індивідуальне право, яке надається внаслідок спеціальної адміністративної та юридичної процедури, яка визначає, чи є у Вас обґрунтоване побоювання зазнати переслідування через расу, релігію, національність, належність до певної соціальної групи або політичні переконання.

Після надання статусу біженця, він може бути відкликаний, якщо з’являться нові факти або докази, котрі вказують на те, що є підстави для перегляду його чинності.

Ви повинні звернутися до державних органів влади країни ЄС, де Ви перебуваєте, щоб отримати детальнішу інформацію щодо конкретних прав у рамках кожного режиму захисту, таких як доступ до медичної допомоги, житла та ринку праці, освіти для дітей та позбавлення свободи.