×

Закарпат Автотранс

  Барі — столиця красивої Апулії

Барі — столиця красивої Апулії

БАРІ

(місцевий діалект: Bare; лат. Barium; грец. Βάριον) — місто і значний порт в Південній Італії. Адміністративний центр провінції Барі в області Апулія. Це один з найбільш значущих міст регіону поряд з Неаполем, великий туристичний і економічний центр, морський порт. Воно, як і багато італійських міст, має багату, довгу історію, тому тут багато старовинних пам’яток, пам’яток архітектури. Порт міста є найбільшим пасажирським портом Адріатичного моря.

Барі — велике історичне місто-порт і столиця красивої Апулії. Протягом багатьох століть воно було потужним портовим і торговим центром Середземномор'я. В ході історії місто переживало роки слави та занепаду, перебувало під владою греків, римлян, візантійців, арабів, венеціанців, норманів, арагонців і бурбонів, перш ніж стало частиною Королівства Італії. Сліди багатої історії сьогодні й досі живі в архітектурній спадщині міста, від вишуканого середньовічного Старого міста і модернового району Мурат 19 століття, до естетики Муссоліні в грандіозному палаці Лунгомаре з видом на Адріатичне море. За цим слідує й сучасне Барі — динамічне університетське місто з бурхливим нічним життям, особливою кухнею та середземноморським способом життя.

Пам'ятки Барі

Барі-Веккья (Старе місто) розташувалося на вузькому півострові в оточенні середньовічних стін на Віа-Венеція. Витіюватий лабіринт нерівних маленьких вулиць, провулків і проходів з мальовничими старими будинками, серед яких туляться близько 40 церков і понад 100 вівтарів, створює дивовижну атмосферу. Ще більшого колориту цим чудовим пейзажам надає білизна, розвішана вздовж стін, і паста ручної роботи, яку готують просто на вулиці, на очах у перехожих.

Площа Меркантиле до початку 19-го століття була політичним і діловим центром Барі. Тут розташований палац Седіле 16 століття, де засідала рада міської знаті, а також Колона юстиції, де в середньовічні часи публічно соромили боржників.

Базиліка Святого Миколая — зразок романської архітектури Апулії. Храм був заснований в 11 столітті для того, щоб отримати мощі святого Миколая, покровителя міста. Це важливе місце паломництва, де зберігаються виняткові твори скульптури та іконопису. У крипті можна побачити Колону Чудес, яка, кажуть, творить чудеса зцілення.

Пінакотека Провінціале-ді-Барі — найважливіша художня галерея в Апулії, розташована в приголомшливому неокласичному будинку 1928 року. Колекція містить шедеври італійського образотворчого мистецтва з 11 по 19 століття.

Театр Петруцелли — символ розкоші та культурної влади Барі. Цей разючий оперний театр був побудований в кінці 19 століття. Під час пожежі в 1991 році будівлю було повністю зруйновано, а потім, у 2008 році, реконструйовано відповідно до оригінального дизайну. Театр пишається своїм куполом, прикрашеним фресками, і розкішною сценою з масиву вишні, на якій свого часу виступали такі метри, як Лучано Паваротті, Френк Сінатра та Рей Чарльз.

Кастелло-Свево — величний замок Барі, який був побудований в 11 столітті поверх римських і візантійських руїн. Протягом століть він використовувався як в'язниця, гарнізон та палац для аристократичної сім'ї. Замок являє собою разючу споруду із внутрішнім двором, вежами, розвідним мостом, величезними бастіонами та ровом вздовж периметра.

Собор Сан-Сабино — прекрасний собор в романському стилі з фресками та мозаїками.

Палац Акведотто — багата будівля у стилі модерн, зведена в 1932 році на честь будівництва в Барі міського водопроводу. Палац прикрашений розписами на тему води, яка розкривається у кожному закутку будівлі, а також скульптурами, фресками і мозаїчною підлогою. Сьогодні тут знаходиться Музей води.

Лунгомаре — романтична набережна Барі. Вона бере початок у Старому порті з його мальовничими рибальськими човнами, і веде до архітектурного музею просто неба з винятковими будівлями в стилі модерн та монументальним палацом у фашистському стилі з епохи Муссоліні.

Клімат Барі

В Барі середземноморський клімат. Літо сухе та спекотне (+25- +29°C), а зима трохи вологіша, з середньою температурою +10°C. Травень і червень — найсприятливіші місяці для подорожі в цю частину Італії.

Пляжі Барі

Апулія розташована вздовж однієї з найкрасивіших берегових ліній в Італії. Путівка до міста Барі подарує можливість побувати на чудових пляжах як у межах міста, так і на його околицях, насолодитися прозорою смарагдовою водою Адріатичного моря та золотим піском біля підніжжя старовинних будівель.

Найпопулярніші пляжі вздовж узбережжя об'єднані в групу Полиньяно-Маре. Деякі з них скелясті, деякі із золотистим піском. Один з найвідоміших пляжів — Кала-Порто з характерними круглими білими каменями, розташований у центрі міста.

Барі — столиця красивої Апулії, завітайте разом з нами.
Подорожуйте з нами до Барі! Замовляйте білети на рейс Херсон - Барі(через Мукачево, Ужгород) на сайті.

Додаткову інформацію можна отримати, зателефонувавши за номерами:
0503707099 call-center ☎️
0673707096 call-center ☎️(Viber)