×

Закарпат Автотранс

Болонія — місто арок

Болонія — місто арок

БОЛОНІЯ

(італ. Bologna від лат. Bononia) — місто на півночі Італії, регіон Емілія-Романья. Болонія розміщена на відстані близько 310 км на північ від Риму.

Плануйте на огляд міста не менше 2-х днів. Адже, Болонія — місто арок, критих галерей, що рятують від гарячого італійського сонця, веж і величних будівель.

Що подивитись в Болоньї?

Падаючі вежі (Due Torri)

Дві вежі, збудовані під кутом одна до другої. На одну із них можна піднятись, пройшовши 500 сходинок, і помилуватись панорамою міста з висоти 97 м. (це найвища падаюча вежа у світі). Колись вежі були проявом аристократизму, тому місцеві заможні жителі “мірялись” їхньою висотою. Сьогодні зі 180 веж вціліло тільки 12.

Колонади

Загальна протяжність їх в Болоньї близько 40 км – влітку рятують від спеки, восени – від дощу. Колонади почали будувати з досить практичною метою – щоб за допомогою них збільшити житлову площу. Сьогодні це символ міста.

Площа Нептуна (Piazza del Nettuno)

Знаходиться поруч з Великою площею. В центрі – стоїть великий фонтан Нептуна, забруднювати воду в якому заборонено законом (не можна купатись в спеку, навіть не можна мити руки). Тризубець цього Нептуна став основою логотипу автомобілів Maserati.

Велика Площа (Piazza Maggiore)

Центральна площа Старого міста, оточена багатьма історичними пам’ятками. Найстаріша будівля на площі – Palazzo del Podesta, згодом до нього прибудували Palazzo Re Enzo з дзвіницею Аренго (в давні часи з неї закликали жителів міста на зібрання). Palazzo d’Accursio – сьогодні тут знаходиться місцевий уряд та декілька музеїв, а поруч бібліотека Sala borsa – всередину варто зайти, щоб помилуватись гарними фресками та подивитись на старовинний фундамент будівлі через скляну підлогу.

Базиліка Св. Петронія (Basilica di San Petronio)

Згідно із задумом архітектора це мала б бути найвища церква в Європі, але грошей на будівництво не вистачило. Сьогодні це 5 найбільша церква у світі. Починаючи з 17 ст. і до сьогодні тут знаходяться 2 діючі органи. На підлозі в церкві є найдовший у світі сонячний годинник – довжина 66 м.

Болонський університет (Università di Bologna)

Найстаріший університет Європи відкрився в 1088 році та з того часу жодного разу не закривався. Студенти самі обирали своїх викладачів, самі й оплачували їхню працю. В університеті знаходиться одна із найстарших бібліотек Італії.

Національна пінакотека (Pinacoteca Nazionale di Bologna)

Одна з найбільших художніх галерей Італії. Містит в собі 30 виставкових залів, а також приміщення для сучасних виставок.

Можна гуляти містом Болонья багато днів, але все осягнути неможливо. По вулицях і площах доводиться весь час задирати голову, — настільки масштабно і щедро будували італійці будівлі цього міста. Не тільки вежі й собори, але і вдома знаті, якими пишається центр Болоньї, вражають уяву і не влазять в об’єктив.

Кухня Болоньї

Одна із найсмачніших і найвідоміших кухонь в Італії (так вважають самі італійці). В Болоньї знаходиться безліч ресторанів і ресторанчиків на будь-який смак.

Щорічно в регіоні Емілія-Романья проводиться фестиваль їжі та вина “Food Valley Via Emilia”. Починається фестиваль в червні та триває до листопада.

Варто скуштувати: тортеліні, лазанью, відбивну по-болонськи (Cotoletta alla bolognese), ковбасу Мортаделла, пармезан та багато більше італійських страв.

Клімат Болоньї

Вологий субтропічний клімат — є зоною субтропічного клімату, що характеризується спекотним, як правило, вологим літом і м'якою та прохолодною зимою.

Болонія — місто арок, критих галерей. Подорожуйте з нами до міста Болонія!

Замовляйте білети на рейси Київ - Неаполь(через Мукачево, Болонью), Салерно - Херсон(через Мукачево, Ужгород, Болонію) на сайті.

Додаткову інформацію можна отримати, зателефонувавши за номерами:
0503707099 call-center ☎️
0673707096 call-center ☎️(Viber)