×

Закарпат Автотранс

Братислава - місто старовинного шарму

Братислава - місто старовинного шарму

БРАТИСЛАВА

(словац. Bratislava (до 1919 р. — Prešporok, Прешпорок, Prešporek, Пре́шпорек, нім. Pressburg, Пре́сбург, угор. Pozsony, По́жонь) — столиця і найбільше місто Словацької республіки, місто в центральній Європі.

Місто примітне також тим, що є єдиною столицею світу, яка безпосередньо має кордони з двома іншими державами, — Австрією й Угорщиною. Братиславська вулиця Копчанська переходить у вулицю Прессбургерштрассе сусіднього австрійського села Кіттзе.

Братислава - це місце з багатою тисячолітньою історією, яке пропонує чудовий старовинний шарм і затишок невеликого, але динамічного міського центру. Братислава має гарне Старе місто з вузькими звивистими вулицями та приємною середньовічною атмосферою, численними історичними церквами та мальовничим замком на вершині пагорба поруч з могутнім Дунаєм. Це відмінний туристичний напрямок, який має безліч причин не тільки відвідати його, але і потім ще раз сюди повернутися.

Пам’ятки та визначні місця

Братислава має невеликий і компактний старе місто, який в останнє десятиліття був повністю відреставрований, зберігши при цьому свою чарівність і історична спадщина. Найпопулярніша частина словацької столиці, де знаходяться майже всі пам’ятки історії та культури — Старе Місце. Це район вузьких старовинних вуличок і ідеальне місце для неквапливих прогулянок.

Братиславський замок — символ і найвідоміша пам’ятка Братислави. Це чудовий пам’ятник історії, який вже тисячу років височить над столицею Словаччини. Перші укріплення на місці сучасного замку виникли ще в доісторичну епоху і були побудовані кельтами. Фортеця тут була заснована слов’янами за часів Великої Моравії. Кам’яний палац і церква були побудовані на Замковій горі в 11 столітті. Через три століття замок був перебудований в готичному стилі. В 16 – 17 столітті ця споруда після перебудови набув сучасних рис (у стилі ренесансу і бароко).

Стара ратуша — історична будівля, історія якої йде в 13 століття. Побудована в неоготичному стилі на фундаменті раннього романського будинку. У 1581 році до будівлі була додана ренесансна аркада. Зараз у стінах ратуші розташований міський музей.

Ворота Михайла — єдині збережені ворота середньовічної системи укріплень, які датуються 14 століттям. Дах оригінальної готичної вежі була перебудована в стилі бароко між 1753 і 1758 роками. На вершині встановлена статуя архангела Михаїла, що вбиває дракона. На висоті 51 метр розташована оглядова тераса.

Архієпископський палац (Primatial Palace) – чудова будівля в стилі класицизму, побудована в 18 столітті. Вважається одним з найкрасивіших палаців у всій Словаччині. Тут знаходиться галерея, що зберігає унікальну колекцію з шести англійських гобеленів 17-го століття.

Палац Грашалковичів — літній палац у стилі рококо, побудований в 1760 році для радника Марії Терезії. Зараз це резиденція президента Словаччини.

НЛО — унікальний оглядовий майданчик на опорах моста SNP, розташована на висоті 95 метрів з приголомшливим краєвидом на місто.

Синя церква (св. Єлизавети) – чудовий приклад архітектури в стилі модерн. Ця яскрава релігійна споруда була побудована на початку 20 століття і має незвичайний барвистий фасад.

Костел кларисок — готична церква 13 століття, яка була частиною середньовічних будівель, що утворюють монастир в Старому місті Братислави. Монастир кларисок був розпущений в кінці 18 століття. Зараз церква, яка є яскравим прикладом архітектури готики, використовується для різних культурних подій.

Костел капуцинів (св. Стефана) – церква в стилі неороманської архітектури та бароко, побудована в 18 столітті. Перед будівлею знаходиться Маріанська (чумна) колона 1723 року.

Кулінарія Братислави
Щоб підкорити своїх гостей, словаки виставляють на стіл бринзу, пиво, боровичку, галушки, гуляш, кнедлики. І не треба в цей момент думати про дієту і фігуру, ситне застілля для словаків – запорука гарного настрою та довгої дружби.

Клімат
Братислава розташована у помірному кліматичному поясі. Клімат — континентальний, середня річна температура 10,5 °C

Братислава - місто старовинного шарму та затишку. Подорожуйте з нами до Братислави!
Замовляйте білети на рейси Хуст - Братислава, на сайті.

Додаткову інформацію можна отримати, зателефонувавши за номерами:
0503707099 call-center ☎️
0673707096 call-center ☎️(Viber)