×

Закарпат Автотранс

Ліберець - для сімейного відпочинку

Ліберець - для сімейного відпочинку

ЛІБЕРЕЦЬ

або Ліберец (чеськ. Liberec, нім. Reichenberg, Райхенберґ) — місто в Чехії, на річці Ниса-Лужицька, адміністративний центр Ліберецького краю.

Саме велике місто північної Чехії - розташоване на горі Йештед (Jeshted, 1012 м) в Йізерських горах, - вважається її "німецькою столицею".

Історія заснування цього міста йде в далекий XIII століття. Ліберець, хранитель скарбів чеської культури, знаходиться в оточенні патріархальних містечок і старовинних замків. Люди з усього світу приїжджають сюди, щоб зануритися в атмосферу цього красивого старовинного міста.

У місті безліч готелів, клубів, барів, ресторанів і дискотек. Це прекрасне місце для сімейного відпочинку! Тут, діти можуть розважатися в дитячих центрах, відвідувати аквапарк і найстаріший в Богемії зоопарк. Дорослі ж можуть віддати належне прекрасній картинній галереї та музеям міста.

Деякі визначні та цікаві місця Ліберця

Гора Йештед
Гору Йештед видно здалеку. І хоча її висота сягає всього 1012 метрів, вона прикрашена незвичайною будовою, що нагадує чи то східну пагоду, чи то суперсучасний космічний корабель. Насправді це телевежа, в приміщенні якої розміщується невеликий готель.

Розважальний центр «Вавилон» з аквапарком
Уявіть собі розважальний центр, за межі території якого можна не виходити не тільки цілий день, але і всю відпустку! Такий цікавий заклад під назвою «Вавилон» розташований прямо в центрі міста Ліберець і вважається однією з його пам’яток.

IQ-парк
Наукові експерименти, цікаві досліди, заплутані лабіринти, ігри з вогнем, водою, різними безпечними хімікатами, головоломки для розумниць і розумників, оптичні ілюзії — все це вам пропонує IQ-парк науки, розташований в Ліберці.

Ліберецька ратуша
На Староміської площі, яку також називають площею доктора Бенеша, можна побачити Ліберецьку ратушу — вона чимось нагадує подібну будову в Відні, якою, до речі, жителі Ліберця дуже пишаються.

Ліберецький замок
У самому центрі Ліберця можна побачити просторий палац в неокласичному стилі, декорований просто, але з використанням яскравих деталей. Ліберецький замок відразу привертає увагу, завдяки строгості форм, похилих черепичних дахів і квадратної вежі з оглядовим майданчиком на горі.

Ліберецький зоопарк
Старовинний чеський зоопарк знаходиться в місті Ліберець. Він відомий на всю країну тим, що тут можна побачити білих тигрів, тому тут завжди багато людей — як місцевих жителів, так і приїжджих.

Ліберецький ботанічний сад
Місцевий ботанічний сад вважається однією з головних визначних пам’яток Ліберця та згаданий у всіх путівниках. Він розташований на віддалі від центру, тому по дорозі до нього туристи отримують чудовий шанс оглянути все місто.

Будинки Вальдштейна
Одна з найстаріших вулиць Ліберці — вулиця Ветрна — була закладена за наказом багатого промисловця і покровителя міста — А. фон Вальдштейна.

Церква Св. Антонія Великого
Давним-давно в центрі міста Ліберець, який в той час швидше нагадував не великий населений пункт, а село, що складається з декількох вулиць, знаходилося кладовище. Для молитов за упокой на ньому спорудили дерев’яну церкву.

Єврейське кладовище
До 1864 року в Ліберці не було єврейського кладовища: всіх померлих ховали в сусідньому Турнові. Нарешті, було придбано велику ділянку в межах міста, яку відвели для поховань представників єврейської громади.

Руїни замку Гамрштейн
Однією з визначних пам’яток міста Ліберець є старовинні руїни колись суворого, масивного замка Гамрштейн, розташовані на одному з пагорбів за межами міста та оточені заповідним лісом.

Церква Діви Марії «У картини»
Оригінальний храм з незвичайним круговим оформленням фасаду і приосадкуватими вежами можна побачити в північному районі Ліберця Рупрехтік. Цю церкву Діви Марії «У картини» побудували, щоб віддати належне паломникам, які завжди відвідували тутешні місця.

Шольц будинок
В кінці XVIII століття Ліберець перетворюється на великий промисловий центр. Тут, в основному, розташовуються невеликі заводи та фабрики, які виробляють тканини. Кожен власник суконної фабрики прагнув мати будинок поруч з річкою Нтсою, тому, що доступ до проточної воді був однією з умов успішного бізнесу.

Театр ім. Ф.К. Шальдо
На центральній площі міста в ряду неоренесансних будівель можна побачити помпезний будинок міського театру ім. Ф. К. Шальдо. Людина, ім’ям якої названий головний театр міста, — досить відома особа в Чехії.

Церква Божого Серця Христового
Щоб побачити всі визначні пам’ятки Лібреця, не потрібно йти далеко від його центральних кварталів. У крокової доступності від центральної площі міста розташована неоготична церква Божого Серця Христового, яка на цей момент є храмом великого медичного центру, проте це зовсім не означає, що цікаві туристи не можуть в неї увійти.

Обласна картинна галерея
Хочете побувати у відмінній художній галереї, щоб трохи відірватися від архітектурних красот і насолодитися мальовничими полотнами? Шукайте місцевий замок, який зараз належить компанії з виробництва скла, потім поверніться до замку спиною і пройдіть через міський парк.

Церква Св. Боніфація
Відносно нова церква святого Боніфація в Ліберці, побудована на початку XX століття, за своєю красою і пишністю нічим не поступається своїм старовинним «побратимам» і варта уваги туристів. Вона розташована в районі, який називається Нижній Ганеша.

Площа Бенеша
Головна площа Ліберця — плошаБенеша — називається також Староміською. Це справжнє серце історичного центру, та всього міста. Головною будовою на площі вважається розкішна ратуша, що нагадує своїм видом казковий замок.

Місцева кухня

Скуштуйте страви чеської кухні, які містять в собі багато різних видів м'яса, а також смак знаменитих чеських кнедликів. Тільки так ви зможете відчути повною мірою атмосферу цього багатогранного міста з гарною назвою Ліберець.

Клімат

то порекомендувати можна тільки дві пори року, це літо і зима. Саме ці два сезони найпопулярніші, оскільки в зимовий час мандрівники відвідують гірськолижний курорт, а влітку можуть спокійно відвідати кілька екомаршрутів, здійснити паломництво в музеї та до пам’яток історичного та культурного характеру. Тим більше що влітку з дітьми можна вдосталь поблукати по зоопарку і ботанічному саду, відвідати аквапарк.

Зима в Ліберці холодна, за тутешніми мірками. Завдяки розташуванню міста, в гірській місцевості на півночі Республіки, тут завжди прохолодніше, ніж в центрі країни. Середня температура в холодний період становить -4 градуси, але може бути й холодніше, до -8. Зима тут сніжна і морозна, ясна і дуже красива.

Весна приносить потепління, але цей сезон на півночі Чехії не дуже яскраво виражений. У цей період тане сніг, температура повітря підвищується до +2 градусів. У цей час вартість відпочинку в Ліберці буде менше, особливо після закінчення гірськолижного сезону на початку квітня.

Літо спекотне, температурні показники досягають до +25 градусів. Літо – чудовий час для екотуризму та прогулянок по визначних пам’ятках, музеях, розважальних центрах. Відмінний в це період і шопінг. Якщо їхати в Ліберець зі Львова для прогулянок, ознайомлення з містом, його кафе і ресторанами, то саме влітку.

Осінь приходить в Ліберець разом зі знижками та зниженими цінами на путівки. Початок осені теплий, з температурою в 16 градусів в середньому. А ось кінець – пора затишшя, туристи сюди не їдуть, гірськолижний сезон поки не почався. Тому якщо ви бажаєте реально заощадити, осінь в Ліберці – саме час.

Ліберець - місто для сімейного відпочинку. Подорожуйте з нами до міста Ліберець! Замовляйте білети на рейси Рахів - Ліберець, Ясіня - Ліберець на сайті.

Додаткову інформацію можна отримати, зателефонувавши за номерами:
0503707099 call-center ☎️
0673707096 call-center ☎️(Viber)