×

Закарпат Автотранс

Одеса - місто на Чорному морі

Одеса - місто на Чорному морі

ОДЕСА

— місто на чорноморському узбережжі України, місто обласного значення, центр Одеської області. Перша згадка 1415 року під назвою Кацюбіїв, пізніше — Хаджибе́й. Сучасна назва вперше з'явилася у документі від 1795 року.

Одеса — культурний, освітньо-науковий, туристичний та торговий осередок країни, найбільший морський торговий порт країни, великий автомобільний та залізничний вузол.

В Одесі діють: машинобудівна, хімічна, нафтопереробна, харчова та легка промисловості. Також налічується 37 вищих навчальних закладів, шість театрів, вісім кінотеатрів, філармонія, цирк, музеї, галереї тощо.

Історичний центр Одеси з 2009 року знаходиться у попередньому списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.

Одеса розташована на північно-західному узбережжі Чорного моря, на перетині шляхів з Північної та Центральної Європи на Близький Схід та в Азію, у центрі Одеської області, між Біляївським, Овідіопольським та Лиманським районами. Місто знаходиться у східноєвропейському часовому поясі.

Клімат Одеси

Загалом, клімат є помірно континентальним, з м'якою зимою, відносно затяжною весною, теплим і довгим, нерідко дуже спекотним, літом, а також довгою та теплою осінню.

Визначні пам'ятки Одеси

Театр Опери та Балету

Одеський національний академічний театр опери та балету — найстаріший оперний театр України. Найкращий театр Одеси та України на момент побудови.

Одеський оперний театр відомий, перш за все, своєю архітектурою, а за своїм плануванням і технічними даними не поступається найкращим у Європі.

Вулиця Дерібасівська

Пішохідна вулиця в центрі міста Одеси (Україна), яку вважають головною вулицею. Це загальновідома пішохідна вулиця міста, яка є традиційною приймальницею таких свят міста, як: Одеська Гуморина та День міста.

Воронцовський палац, з 1936 Палац піонерів

Пам'ятка архітектури початку XIX століття в Одесі на Приморському бульварі. Побудований палац на самому краю приморського пагорба, у місці, де колись була розміщена турецька фортеця Єні-Дунья, а задовго до неї — грецький античний поліс.

Одеська обласна філармонія

Концертна агенція, що провадить концертні виступи та керує творчою діяльністю зарахованих до її штату артистів-виконавців — музикантів-солістів, музично-виконавських колективів та артистів розмовних жанрів, а також організовує концертні виступи українських та іноземних артистів-гастролерів. Одеська філармонія є державною бюджетною організацією, підпорядкована, а бюджетна організація, підпорядкована Одеській обласній Раді та Одеській обласній державній адміністрації й субсидована ними.

Пам'ятник герцогу де Рішельє (Пам'ятник Дюку) в Одесі

Бронзова скульптура присвячена першому одеському градоначальникові дюку Арману Еммануелю дю Плессі де Рішельє. Перший пам'ятник в Одесі.

Французький бульвар (рос. Французский бульвар); колишні назви: Пролетарський бульвар (рос. Пролетарский бульвар), Малоаркадіївська дорога (рос. Малоаркадиевская дорога), Малофонтанська дорога (рос. Малофонтанская дорога), Хуторська дорога (рос. Хуторская дорога)) — бульвар у Приморському районі міста Одеси та поєднує такі місцевості, як історичний центр Одеси, Малий Фонтан та Аркадію. З XIX століття Французький бульвар був місцем, де селилися найбагатші жителі Одеси, там знаходилося багацько заміських будинків, паласів та особняків. Згодом, на цьому місці з'явилося багато підприємств, які виробляли майже усе, починаючи від цегли та закінчуючи вином. На Французькому бульварі знаходиться найстаріша в Україні кіностудія, Інститут очних хвороб і тканинної терапії імені В. Філатова, деякі корпуси Одеського національного університету імені І. Мечникова, найстаріший в Україні завод із виготовлення шампанських вин, а також міський ботанічний сад.

Одеса - місто на Чорному морі. Подорожуйте з нами до міста Одеса! Замовляйте білети на рейс Хуст - Одеса на сайті.

Додаткову інформацію можна отримати, зателефонувавши за номерами:
0503707099 call-center ☎️
0673707096 call-center ☎️(Viber)