×

Закарпат Автотранс

Салерно - місто морського купання

Салерно - місто морського купання

САЛЕРНО

(італ. Salerno) — муніципалітет і місто в Італії, регіон Кампанія, Салернська провінція. Адміністративний центр провінції. Розташоване на південному заході країни, на березі Салернської затоки Тірренського моря. Колишня столиця Салернського князівства.

Салерно - 
приморське місто з неабиякою багатою і різноплановою архітектурою, культурою та колоритом.

У часи коли Салерно було Римською колонією, то його територія використовувалась виключно для військових і торгових цілей. Вже після падіння Риму, місто стало столицею лангобардів. Тільки протягом 300 років Салерно було незалежною адміністративною одиницею. До складу Італії місто увійшло тільки в 1860 році. У наш час Салерно є популярним курортом, який асоціюється з жарким сонцем, смачною їжею і приємним обслуговуванням.

Що цікавого в Салерно?
Традиційним місцем для початку знайомства з Салерно, вважається Торгова вулиця. Досить багатолюдне місце, що створене ансамблем з різноманітних магазинчиків, туристичних наметів і музеїв. З неї туристичний маршрут можна продовжити до центра міста на площу piazza Alfano 1, де розташована одна з основних архітектурних пам’яток міста – Кафедральний собор Сан Маттео. Він гармонійно поєднує у своєму образі щонайменше три стилі: ісламський (виконані колонади), романський (використаний у створенні порталу з левами) та бароко (оформлена крипта). Наразі собор виконує роль головного музею міста, а доповненням храму є картинна галерея, з шедеврами 13-18 століть.

Досить цікавим рішенням в оздобленні храму є використання скульптур тварин. Наступною локацією для відвідин може слугувати палац Руджеро, його зручне розташування навпроти собору, просто унеможливлює варіант не зазирнути всередину, де в наші дні проводяться художні виставки.

Площа pizza Sedile Del Campo, на якій знаходиться колишній особняк Маоріціо Пінто. Реконструкція палацу проведена в стилі бароко, певний час будівля виконувала функцію штаб-квартири місцевого університету. Далі знайомство з Салерно можна перенести в монументальний комплекс Святої Софії, колишній монастир для бенедиктинців. Наразі місце слугує центром виставок різного рівня.

Оазисом в центрі міста є ботанічний Сад Міневри. Раніше в саді вирощували всілякі лікувальні рослини, а після Другої світової війни доповнили рідкісними рослинами. Після прогулянок містом, яке заповнене допитливими туристами, спокійні прогулянки Трієстською набережною, прикрасять вечір і нададуть йому романтичності. Ця пішохідна алея має протяжність до 2 км.

Окремий день в Салерно можна присвятити підйому до фортеці Ареки. Цей замковий комплекс височіє над морем, за довгий час існування та різноманітні погодні умови він перетворився на руїни, що піддалися реставраційним роботам. У наші дні фортеця є музеєм, в якому зібрано колекції монет, зброї та кераміки.

Безперечно, перераховані вище цікаві локації міста не обмежуються такою малою кількістю, насправді їх набагато більше і в Салерно є на що подивитись та з користю провести час. Тим паче Салерно, як і більшість приморських італійських містечок – славиться гостинністю місцевих жителів, тож планування поїздки на кілька днів до Салерно може стати чудовим актуальним варіантом для відпочинку.

Клімат в Салерно
Салерно на карті Італії знаходиться ближче до півдня країни, там сонячно навіть взимку. Але курортний сезон, звичайно, не цілорічний. Пляжний відпочинок краще планувати з травня по жовтень. Ось яка погода характерна для цього часу:

Травень. Буває всього до трьох дощових днів, температура повітря в середньому + 22 ° C, води в море + 19 ° C. Купатися можна, але загоряти на пляжі - цілком!
Червень. Опадів не спостерігається, вдень близько + 27 ° C, морська вода прогрівається в середньому до + 23 ° C, можна купатися!
Липня. Сонячно і тепло, до + 30 ° C і вище, вода в морі + 25 ° C. Триває купальний сезон.
Серпень. Температура повітря тримається близько + 32 ° C, а морська вода прогріта до + 26 ° C. Це самий теплий і сонячний місяць в Салерно.
Вересень. Спека спадає до + 27 ° C, вода в морі теж трохи остигає, але купатися ще комфортно: + 24 ° C.
Жовтень. Температура повітря вдень близько + 22 ° C, на сонце вище, так що можна засмагати на пляжі. У першій половині місяця можна купатися: у море + 23 ° C, в кінці жовтня прохолодніше і можливі дощі.

Пляжі Салерно
Простяглися на 10 км уздовж міста. Сонячні ванни та морські купання - це основне заняття туристів. У Салерно є муніципальні пляжі, вхід на них безплатний, ви можете принести свій килимок і засмагати на ньому. Якщо ж хочете, візьміть в оренду лежак і парасольку від сонця. Муніципальні пляжі в Салерно непогані, але там може бути не так чисто. На приватних пляжах стежать за чистотою піску і прибережних вод, але за це доведеться заплатити від 7 євро за вхід (і стільки ж за прокат шезлонга). Всі пляжі в Салерно піщані та з пологим заходом в море. Буде комфортно навіть малюкам!

Інфраструктура пляжів хороша, є роздягальні, туалети, душі. Поблизу обов'язково знайдеться кафе, де можна пообідати та купити воду. Присутні та пляжні розваги, так що можна провести біля моря весь день.

Салерно - місто морського купання, завітайте разом з нами.
Подорожуйте з нами до Салерно! Замовляйте білети на рейс Херсон Салерно(через Мукачево, Ужгород) на сайті.

Додаткову інформацію можна отримати, зателефонувавши за номерами:
0503707099 call-center ☎️
0673707096 call-center ☎️(Viber)