×

Закарпат Автотранс

Турнов - цікаве місто для туризму

Турнов - цікаве місто для туризму

ТУРНОВ

(чеськ. Turnov, нім. Turnau) — місто в Чеській республіці, розташоване на півночі країни на річці Їзера, яка поділяє населений пункт на дві частини, на кордоні одного з найбільш мальовничих куточків Чеської республіки з романтичною назвою Чеський рай. Турнов включає в себе 13 міських районів і входить до складу Ліберецького краю.

Це компактне чеське місто, яке прославилося завдяки виробництву виробів з дорогоцінних каменів, ограненого гранату і богемського скла.

Турнов - містечко, засноване у XIII столітті. Історія міста тісно пов'язана з дворянськими родами та ворожими воїнами. Турнов не раз піддавався набігам і руйнуванню, але, завдяки стрімкому розвитку ремесел зумів швидко відновитися і перетворитися в один з квітучих чеських регіонів.

Місто славетне своїми архітектурними історичними пам'ятками. На невеликій території розташовано безліч костьолів, більшість з яких побудовано в стародавні часи. На особливу увагу заслуговують храми Народження Діви Марії та Святого Миколая. А замок Грубий Рогозец з мальовничою припарковою зоною познайомить вас з повсякденним життям родової знаті.

Історичні квартали Турнова розташовані на пагорбі Йочин. Південніше міста тягнуться «володіння» знаменитого Чеського раю.

Чеським раєм називають заповідник, який займає територію площею 181,6 кв. км. Ця природна зона багата озерами, піщаними скелями, прозорими водоспадами, середньовічними замками, ущелинами, невеликими річками, печерами та струмками. Майже половину заповідника займають лісові масиви.

Пам'ятки міста Турнов

Церква Різдва Діви Марії (Kostel Narození P. Marie) - архітектурна родзинка Турнова. Це не тільки дуже стара міська церковна споруда, що датується 1825-1853 роками, а й найзначніший неоготичний храм у всій Європі.

Чотиригранна вежа храму Святого Миколи (Kostel sv. Mikuláše a fara), що досягає у висоту 25 метрів, можна побачити навіть через долину річки Їзери. Цей костел вважається найдавнішою церковною спорудою. Рік заснування збігається за часом виникнення самого Турнова.

Замок Грубий Рогозец (Zámek Hrubý Rohozec) - найстаріша будівля на території Турнова, яка розташувалася в невеликому англійському парку.

Музей Чеського Раю (Muzeum Českého ráje). У місті Турнов розташований музей, в якому відкриті для відвідування експозиції, що розповідають про історію не тільки самого міста, але і всього чеського краю. Музейна колекція експонатів багата і різноманітна, адже збирається вона з 1886 року.

Турнов - цікаве місто для туризму. Подорожуйте з нами до міста Турнов! Замовляйте білети на рейс Ясіня - Ліберець (через місто Турнов) на сайті.

__________________________________________

Деталі по рейсах, ціни, бронювання та додаткова інформація за номерами:
☎️+38(050)3707099 call-center
☎️+38(067)3707096 call-center (Viber)