×

Закарпат Автотранс

Романтика середньовіччя на околицях Відня

Романтика середньовіччя на околицях Відня

Оповитий тисячолітньою історією Відень, відображає свої надбання за роки існування у вигляді багатої архітектурної спадщини та мистецтва. Майже всі види та форми останнього представлені в місті. Палаци, картинні галереї та музеї, театри з легкістю наповнюють список місць, які обов’язково потрібно відвідати будучи в столиці Австрії. Їх розташування досить компактне і дістатись до того чи іншого пункту можна без проблем.  Проте на цей раз увагу хотілося б сконцентрувати на пам’ятках архітектури, а саме на палацах, які розташовуються за межами міста. 
Хайлігенкройц – досі активний середньовічний монастир, який дивом зберігся до нашого час, переживши війну і численні нищівні руйнації. Його заснували в 1133 році. Архітектура досить стримана і поєднує в собі романський та готичний стилі. Орнаменти та фрески у внутрішньому оздобленні відсутні, переважає стриманість і витонченість. Загалом, монастир має неперевершений вигляд. Розташування у Віденському лісі додає можливості провести день разом з природою, організувавши пішу прогулянку. На чому доїхати з Відня:  автомобіль (30 хв, 2-5 євро), потяг від станції Wien Mitte-Landstraße (1 год, 12-15 євро), таксі (30 хв, 50-60 євро).

Viena
Кройценштайн – мальовничий замок Габсбургів збудований у 12 ст, що  височіє над Дунаєм. Нажаль під час Тридцятилітньої війти він був зруйнований, і те, що можна побачити сьогодні є лише рекострукцією, яку провели в 19 ст. Під замком проходить тунель, потрапити в який можна з рову, розкинутого перед замком. Гордістю Кройценштайн є кімната зі зброєю, наповнена унікальною колекцією холодних знарядь. У сусідньому мисливському залі виставлено велику кількість трофеїв. Крім того є ще лицарський зал  та сімейний склеп Вільчеків. Цікаве місце, яке привабило навіть голівудських режисерів Пола Андерсона і Доменіка Сена задля проведення історичних зйомок американської версії “Трьох мушкетерів” і “Сезону відьом”. На чому доїхати з Відня: електричка S-Bahn S3  (40 хв, 5-6 євро), потяг S 82501 зі станції Wien Mitte-Landstraße (30 хв, 6-10 євро), таксі (20 хв, 40-50 євро).

Viena
Дюрнштайн – містечко розташоване на березі Дунаю у долині Вахау. Занесене воно до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Його перлиною є церква Марі-Хіммельфальт в стилі бароко. Синій колір фасаду на тлі гір і неяскравої міської архітектури вдало виділяє храм з-посеред інших будівель і надає йому величності. На чому доїхати з Відня: потягом Regional-Express від станції Wien Franz-Josefs-Bahnhof до станції Krems/Donau (1 год) + автобусом від станції Krems/Donau до станції Dürnstein/Wachau Parkplatz Ost (15 хв) = всього 1 год 15 хв, 16-22 євро.

Viena
Палац Лаксенбург – це розташована неподалік від Відня “романтична казка Габсбургів“. Палац виконаний в стилі бароко, він розміщений на території парко-замкового угіддя 12 ст. Сучасний вигляд будівля отримала після реконструкції проведеної в 17 ст. За часів правління Марії Терезії там велося активне свіцьке життя, постійно проводились культурні заходи, тому і назвали місце “романтичною казкою Габсбургів“. На чому доїхати з Відня: таксі (30 хв, 40-50 євро), автомобіль (30 хв, 2-5 євро), автобус №566 від метро Зюд-Тиролер-Платц (30 хв, 4-5 євро).

Viena
Розенбург – замок розташований в самому серці заповідника Кампталь. Будівля виконана в стилі ренесанс, за рахунок проведених в 15-16 ст реконструкційних робіт. Родзинками замку є 13 веж. Центральна частина замку вміщує 26 залів, в яких відтворені елементи культури та побуту Епохи Ренесансу. До того ж Розенбург відомий своїм садом троянд. У розарії вирощують біля 120 видів троянд, до складу яких  входять і рідкісні сорти. На чому доїхати з Відня: автобус від зупинки Wien Praterstern Bf (1 год 10 хв) до зупинки Horn NÖ Hauptplatz + від зупинки Horn NÖ Hauptplatz до Розенбургу (10 хв) – всього 1 год 20 хв, 19 євро.

Viena
Разом з Zakavto.com.ua – організаційні питання трансферу до Відня можна вирішити за лічені хвилини! Ми допоможемо Вам із вибором квитків і відповімо на всі додаткові питання, які пов’язані з перевезеннями. За уточненням інформації звертатися за номерами телефонів:
+380503707099, +380673707096, +38050434620,
+38050434623.
За цими ж номерами можна забронювати квитки.