×

Закарпат Автотранс

Розкішні ботанічні сади Європи

Розкішні ботанічні сади Європи

Європа багата не тільки історичними архітектурними пам’ятками, але й розкішними науково-дослідницькими та культурно-просвітницькими закладами, тобто ботанічними садами. Їх кількість звичайно ж велика, але уваги заслуговують всього кілька, а саме:
* Ботанічний сад Берліна налічує 22 тис живих рослин і має статус музею. З давнини в оранжереях цього саду вирощували рослини з лікувальними якостями, які потім передавали аптекарям. В наші дні Ботанічний сад Берліна відноситься до системи Вільного університету Берліна і включає в себе наступні об’єкти: наукову бібліотеку, ботанічний музей з найбільшим у світі гербарієм, павільйон кактусів, колекцію орхідей, тропічну оранжерею, розділ з екзотичними рослинами, оранжерею з басейном для Вікторії Амазонської. Вартість квитки = 6 євро (дорослі) і 3 євро (діти). Адреса: Koenigen-Luiser-Str., 6-8.

botanichnii-sad
*Ботанічний сад Хіршштеттен у Відні є маловідомим місцем для прогулянок, проте заслуговує уваги. Його територія умовно розділена на кілька тематичних зон: індійський, мексиканський, хвойний, азіатський, англійський, фруктовий, пальмовий, первісний, та інші сади.  Йому присвоєний статус розарію, оскільки в теплицях вирощується колосальна кількість квітів всіх сортів і відтінків. Особливістю є наявність на території Ботанічного саду Хіршштетте - зоопарку. Адреса: Blumengärten Hirschstetten, Quadenstraße 15, 1220 Wien.

botanichnii-sad
*Ботанічний сад Праги розташований на правому березі річки Влтава і неподалік від нбого розташовується Празький зоопарк та Тройський замок. Крім основного саду на території розкинулись було сформовано тематичні ділянки: японський, турецький, середземноморський сади, а ще варто згадати про оранжерею Фата Моргана з живими метеликами та рибками. Вартість квитка = 5,50 євро, сімейний квиток = 14 євро. Адреса: Praha 7 - Troja, Nаdvorni ul. 134.

*Ботанічний сад Парижа складається з 4-ох зелених масивів, на яких зростає біля 15 тис. різновидів дерев, чагарників та квітів. На території розміщуються ландшафтні сади, ставки, палац Багатель графа д’Артура, оранжерейний сад Отей, квітковий парк, дендрарій школи в Брей.botanichnii-sad*Ботанічний сад варшавського університету був заснований для потреб варшавської школи медиків. Ботанічний сад Варшавського університету має гарне розташування. Поруч з ним знаходиться інша паркова пам'ятка - парк Лазенки. На околиці саду стоїть палац Бельведер, побудований в стилі бароко, з чудовим штучним озером. Цікавий для мандрівників і Уяздовський замок короля Августа II, що став сьогодні Центром сучасного мистецтва. У його стінах можна відвідати виставку, семінар або концерт.


Всі вище перераховані парки можуть стати приводом для створення короткотривалої подорожі в ту чи іншу країну і місто де розташовуються прекрасні, кожен по своєму, ботанічні сади. Для того щоб доїхати автобусом з комфортом і надійно радимо скористатись послугами міжнародної агенції з продажу автобусних квитків Ticket-bus.travel - http://ticket-bus.travel/. Для зареєстрованих користувачів діє накопичувальна ЗНИЖКА. Бронювання квитків за номерами call-center: +380503707099; +380673707096;