×

Закарпат Автотранс

Розкішні палаци Варшави. Частина 2

Розкішні палаци Варшави. Частина 2

Продовжуємо знайомитись з Варшавою з нового ракурсу за допомогою архітектурної спадщини з яскравою історією, а саме за допомогою палаців. 
Королівський замок. Пам’ятка архітектури внесена до Державного реєстру музеїв. Був зведений за наказом великого князя литовського Сигізмунда III в кінці 16 на початку 17 століть, з терміном будівництва 20 років. У будівлі досить цікава форма п’ятикутника. В минулому, палац слугував в якості середньовічної резиденції королівських князів, пізніше – місцем засідань Сейму Речі Посполитої. На жаль Друга світова війна залишила яскравий відбиток на мурах палацу і його довелося відновлювати з уцілілих шматків. У наші дні палац є музеєм з кількома окремими оглядовими залами, що доповнені картинами, колекціями годинників, підсвічників, далекосхідної кераміки та саксонського фарфору.    

warsaw
Лазенківський палац. Розташований в Королівському парку Лазенки. Палац виконаний в стилі класицизм. Палацовий комплекс розташований на штучному острові, що оточений ставком. Доповненням озера є амфітеатр. Друга світова війна залишила слід і на цьому палаці. Він був випалений фашистами і максимально знищений. Проте дещо таки вціліло і після війни палац почали реконструювати. Упродовж довгих років, вдалося частково відновити його вигляд. Наразі палац є філією Національного музею Варшави.

warsaw
Палац Чапських. Його легко знайти в місті на вулиці Краківське передмістя. Триповерхова будівля виконана в стилі рококо. Наразі в палаці перебуває Академія витончених мистецтв. Будівництво палацу було призначено для проживання в ньому архієпископа М. Радзеєвського. Родина чапських переїхала в маєток тільки в 1752 році, через 47 років після створення палацу. Інтер’єр виконаний в стилі бароко залишився, як раз з часів господарів Чапських. З роками в палацу з’являлися нові власники, які вносили свої зміни в зовнішній та внутрішній вигляд будівлі. В наші дні в палаці знаходиться музей, що відомий як «Маленький салон сімейства Шопен». 

warsaw
З Тячева до Варшави кожен четвер о 15: 20 є міжнародний рейс. Для перетину кордону кожен пасажир повинен мати при собі наступні перераховані нижче документи:
•    Біометричний паспорт / паспорт громадянина ЄС;
•    Візу / дозвіл на проживання;
•    запрошення з Вказаною адресою місця перебування в період обсервації.
Довідка за номерами:
+380503707099 або +380673707096 – call-center.