×

Закарпат Автотранс

Томатна війна в Іспанії | Томатіна 2019

Томатна війна в Іспанії | Томатіна 2019

Справжні ріки томатного соку щорічно заповнюють вулиці Буньоля після томатної битви. Всього за годину в місті знищується 150 тон червоних іспанських помідорів, які використовують під час фестивалю Томатіна. Кожен рік дата початку фестивалю змінюється, але традиція проводити його в останній тиждень серпня, залишається незмінна. Фестиваль триває тиждень і в 2019 він розпочнеться 30 серпня в супроводі конкурсів, музики, танцю та інших цікавих складових. Основним видовищем фестивалю, як завжди, стане битва томатами. 

TomatinaПрограму святкування складатимуть наступні етапи:
1.Для початку битви потрібен переможець у змаганні за апетитним шматком хамона, який висітиме на щиро змащеному милом стовпі. Тільки щасливчику пощастить отримати шмат запашного м’яса, доклавши спочатку чималих зусиль, щоб дістати його. 
2.Після того як переможця буде визначено, рівно об 11 годині ранку з ратуші пролунає шалений звук від петардного вибуху, котрий і сигналізуватиме початок томатної битви. На площу з’їдуться вантажівки наповнені стиглими томатами, а  також підїдуть ті хто не пошкодує 300 євро, щоб опинитись у віп-ложі, якнайближче до так званих помідорних снарядів. Саме віп-гості фестивалю мають розпочинати помідорну війну, яку підхоплює натовп, що наповнить вулиці міста. 
3.Після двогодинної битви, знову пролунає сигнал з ратуші, який сповіщатиме про припинення бою. Тоді на вулиці міста виїдуть збиральні машини, щоб утилізувати наслідки масштабної томатної битви. 
До речі фестиваль Томатіно має кілька правил, серед яких: старт і фініш битви визначається сигналом петарди; кидатись можна виключно томатами і тільки тими, які привозять вантажівки; заборонено рвати один на одному одяг; не дозволяється перегороджувати шлях вантажівкам, які привозять томати.

Tomatina
До Валенсії з Мукачева та Ужгорода щосереди та щочетверга відправляється автобус до Мадрида та Севільї через Валенсію. 
1)