×

Закарпат Автотранс

«ТУР-ЗАКАРПАТАВТОТРАНС»

«ТУР-ЗАКАРПАТАВТОТРАНС»

«ТУР-ЗАКАРПАТАВТОТРАНС»

За 100 км від кордону України та міста Ужгород розташоване друге найбільше  місто Словаччини – Кошице, де ви маєте можливість чудово провести час та окунутись в атмосферу європейської гостинності.

Тож , якщо Ви відпочиваєте  в Закарпатті, чи хочете провести вікенд в Європі та маєте з собою біометричний паспорт, йдіть на автовокзал « ЗАКАРПАТАВТОТРАНС», де наш привітній персонал надасть Вам кваліфіковані послуги.
Ми пропонуємо Вам:
Виїзд  з міста Ужгород о 6:30 (київ.час) , прибуття в Кошице – 9:35(євр.час)
Повернення з Кошице, виїзд -18:00 (євр.час) , прибуття в Ужгород – 21:55 (київ.час)
Для відпочинку і ознайомлення  з містом у Вашому розпорядження буде 8 год вільного часу.
Що ми рекомендуємо Вам  відвідати і побачити.!!!
Дім Святої Альжбети, кафедральний собор (ФОТО) –  історичне серце міста Кошице.
Це готична будівля, яка втілює в собі і  передає середньовічний  дух  міста . Її будівництво розпочали в кінці XIV ст і завершилось  у 1508 році

kosice
Історичний центр міста Кошице - це нескінченний  ланцюг пам’яток архітектури, в якому зосереджено один з наймасовіших  ареалів пам’яток Словаччини.  Центральна вулиця міста є повністю пішохідною і  є однією з найгарніших вулиць Словаччини з безліччю міні- провулків.
Зі сторони залізничного вокзалу, на початку площі,ви  побачете  залишки мурів  середньовічного міста. Зайшовши у підземелля, вас зустріне фундамент Нижньої вежі, який на даний час  використовують як художню галерею чи концертний зал.
 Символом міста – є скульптура марафонця яка розташована на площі.  Вона приурочена до проведення найстарішого Міжнародного Марафону миру, що проводиться у Кошице з 1924року.
Час перебування: за 1-2 години  Ви можете неквапливо і спокійно обійти і помилуватись всім історичним центром міста, насолодитись філіжанкою запашної кави чи бокалом крафтового пива на одній з терас.
kosiceФонтан знаходиться в межах  квітучого парку, між собором Св.Альжбети та Оперним театром, по периметру  якого  розміщені  кав’ярні та крамниці.  Фонтан не працює взимку, але  в інший період  радує жителів та гостей міста. Це чудове і затишне  місце для відпочинку під  музичний супровід.

kosiceОперний театр, це одна з найвеличніших будівель Словаччини. Збудований у 1899 році  у необарочному стилі.В театрі  проводять драматичні та комедійні постановки, спектаклі, балети, опери. Ціна квитків від 5 до 25 євро (в залежності від місця)
kosiceЗоопарк у місті Кошице  є одним з найбільших у Європі. Зоопарк з розташований  у частині міста – Кавечани. Сьогодні тут представлені  142 види  найрізноманітніших тварин з усього світу, а такоє найбільша експозиція  бурого ведмедя у Центральній Європі. Час роботи з 9:00 по 19:00, вартість квитка від 0,5 до 6 євро
Також радимо відвідати «Діно парк», який є дуже цікавим та рекомендований для візитів  з дітьми. При бажанні,  можна сходіти  на перегляд 3D фільму за участі динозаврів.
Час для відвідування зоопарку та  парку з динозаврами 2-3 години
Доїхати ви можете з  центрального автовокзалу  автобусом  №29, до кінцевої зупинки
Музеї міста
В центральній частині міста та поруч знаходяться  багато цікавих, унікальних музеїв, до прикладу Східнословацький музей, Словацький технічний музей, Археологічний музей, Східнословацька галерея та інші.
kosiceОдна з найгарніших  вулиць історичного центру міста Кошице. Ідучи  по головній вулиці, від собору Св.Альжбети до Оперного тетару, поверніть направо, пройдіть по Університетській вулиці  до Кальвіністського костелу та поверніть на ліво. Це і  буде вулиця Грнчарська (Hrnčiarska).
Неймовірно атмосферна вулиця, протяжністю всього 300 метрів, повністю пішохідна. На цій вулиці зосереджені унікальні ремісничі майстерні, де можна купити сувеніри та поспілкуватись з ремісниками, народними умільцями. Тут розташовано декілька цікавих кав’ярень та ресторанів. Тут ви побачитеісторичні пам’ятки Кошице:  в’язниця Мікулаша,  Катова вежа та замок князя Трансільванії Ференца ІІ Ракоці.
Час на перебування: від 30 хв до 3 годин з спілкуванням, та келихом пива
Транспортне сполучення в місті Кошице (аеропорт, залізничний вокзал, автовокзал).

Залізний вокзал Кошице 
У  місті Кошице існує пряме залізничне сполучення до  туристичних місць: Попрад, Татри, Словацький Рай, Братіслава;

Автовокзал Кошице
Міжнародні сполучення автобусів в межах  Словаччини та між країнами ЄС, а також з Україною.

«ЗАКАРПАТАВТОТРАНС» регулярно здійснюється автобусне  сполучення  -Ужгород – Кошице – Ужгород.