×

Закарпат Автотранс

Вихідні в Братиславі: транспорт, житло, їжа

Вихідні в Братиславі: транспорт, житло, їжа

Братислава - місто, яке в більшості подорожуючих асоціюється з тимчасовою точкою на карті для зупинки після перетину кордону Україна – Словаччина. Чому так? Та тому, що є безліч автобусних рейсів з пересадками, що відбуваються саме в Братиславі і туристи скоріше використовують місто в якості “перевалочного пункту“. Братиславу рідко обирають, як місто для відпустки, проте для уікенду воно сповна підійде. Абсолютно спокійно за два дні в столиці Словаччини можна оглянути всі пам’ятки архітектури, прогулятися старим містом вдень та вночі, скуштувати місцеву кухню, і при цьому цікаво провести час. 


Щодо міського траспорту, варто відзначити порівняно низьку вартість проїзду з іншими країнами Європи. Паперові квитки купуються безпосередньо у водія автобуса готівкою за 0,70 €. Вони діють стільки часу, скільки потрібно, але лише в автобусі або тролейбусі, в якому вони були придбані - новий квиток потрібно придбати після пересадки. Електронні квитки купуються, доторкнувшись заповненою проїзною карткою до валідатора всередині автобуса або тролейбуса. Вони дійсні лише для однієї поїздки, але придбання іншої протягом 45 хвилин від початкової покупки, призведе до електронного квитка зі знижкою за 0,10 €. Також можна придбати проїзний або скористатись послугою СМС квитка, надіславши будь-який символ у вигляді текстового повідомлення на номер 1133. 
Житло, як і транспорт, порівняно недороге в Братиславі. Хостели, готелі, приватні апартаменти формують спектр житла з різною ціновою політикою. При цьому ціна в хостелах навіть поблизу старого міста стартують від 10 євро, в готелях орієнтовно від 30 до 60 євро, в залежності від категорії готелю. 


З харчуванням в Братиславі теж не виникне проблем. Швидкий перекус можна придбати в будь-якому магазинчику, яких в місті є достатньо, тим паче, що деякі з них працюють цілодобово. Для повноцінного обіду чи вечері підійдуть ресторанчики та кафе поблизу центра міста. Варто відзначити, що в Братиславі досить мало закладів харчування з виключно традиційною кухнею. Проте якщо вдасться знайти такі місця, то будьте готові, що словацька кухня досить схожа з українською і чеською кухнею. Візитівкою вважаються перші страви. Загалом повноцінний обід в Братиславі обійдеться приблизно в 15 євро, з урахуванням напоїв.  


Повернення додому.
З Братислави до Ужгорода щодня на http://ticket-bus.travel. Придбати квиток можна без зайвих витрат часу та коштів, скориставшись мобільним додатком VIBER з номером +380673707096 – call-center. Нагадуємо що на квитки online діє знижка - 10% від вартості квитка. Додаткова інформація за номерами:
+380503707099 – call-center;
+380673707096 - call-center.